KAKO JE BEOGRADSKI SINDIKAT POSVETIO PESMU UBIJENIMA U RIBNIKARU: Sve je počelo od melodije Andrije Čikića, a tekst se sam napisao
Foto: Nemanja Nikolić, Privatna Arhiva

feđa dimović za Kurir

KAKO JE BEOGRADSKI SINDIKAT POSVETIO PESMU UBIJENIMA U RIBNIKARU: Sve je počelo od melodije Andrije Čikića, a tekst se sam napisao

Kultura -

Sastav Beogradski sindikat objavio je pre nekoliko dana spot za pesmu "Anđeli žive doveka", koja je posvećena deci i čuvaru ubijenim u pucnjavi u školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu. Autori potresnih stihova su Feđa Dimović i Darko Marjanović, a muzike mladi pijanista Andrija Čikić (nastradali dečak) i Nebojša Obradović.

Beogradski Sindikat

"Pesma je nastala u znak sećanja i poštovanja prema malim anđelima (i jednom velikom) tragično nastradalim u OŠ "Vladislav Ribnikar" 3. maja 2023. godine. Spot za pesmu je snimljen povodom godišnjice stradanja, uz saglasnost i podršku roditelja i porodica žrtava. Sav prihod od pregleda i striminga biće uplaćen u humanitarne svrhe", piše na Jutjub stranici grupe. Zajedno sa Sindikatom, pesmu izvodi hor Mali bački dečaci iz Vrbasa, a jedan od autora Feđa Dimović otkriva kako je nastalo ovo delo.

rođendan Andriji Čikiću, Andrija Čikić, Zemun Polje, Aerodrom 13. Maj
foto: Nenad Kostić

- Sve je počelo od te melodije Andrije Čikića. Želeli smo da nekako njegova muzika nastavi da živi. Mi sve radimo po osećaju. Reči su se same napisale. Nastala je nakon tragedije, ali razmišljali smo da li da je objavimo. Imali smo želju da nešto kažemo. Na kraju smo odlučili da pošaljemo pesmu roditeljima dece i oni su prihvatili da bude objavljena - kaže Dimović, koji apeluje da se ne zaborave ni nastradali u Duboni i Malom Orašju i da se slične tragedije nikad ne ponove.

Ognjen Janković
foto: Zorana Jevtić

Advokat i član čuvenog sastava nije iznenađen reakcijama publike:

- Ljudi su je prihvatili s pravom merom. Komentari po mrežama umeju da budu neprimereni, ali ovo nam pokazuje da nije sve otišlo dođavola.

Na kraju je otkrio da li će se "Anđeli žive doveka" naći na njihovom repertoaru.

- Nismo razgovarali da li ćemo pesmu izvoditi na koncertima, ali o tome ćemo razgovarati s porodicama. One će odlučiti da li je to prikladno - zaključio je Dimović.

Bonus video:

00:09

Ognjen Janković bivši suprug održao govor

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track