(FOTO) RUSKI RULET NA AUSTRIJSKIM DRUMOVIMA: Britanci se survali u provaliju!
Foto: Printscreen Krone.at/, BERGRETTUNG FUSCH/P. HASENAUER

TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA

(FOTO) RUSKI RULET NA AUSTRIJSKIM DRUMOVIMA: Britanci se survali u provaliju!

Austrija -
Dvojica Britanaca (22,25) tokom prevrtanja su ispala iz automobila i poginula na licu mesta. Helikopterom su izvučena njihova tela, a kasnije i olupina "seata"

SALCBURG - Dva mlada Britanca (22,25) poginula su juče na planinskom puta ka najvišem austrijskom vrhu Glosglokneru, kada su zleteli sa puta i survali se u provaliju.

Postoji sumnja da su se nesrećni mladići trkali sa još jednim vozilom marke "porše" vozili u svojevrsni "ruski rulet". Prema saopštenju policije, istražuje se da li su se dvojica Britanaca koji su u automobilu, marke "seat", nedozvoljeno trkala sa drugim automobilom marke "porše". Pretpostavljaju da su pokušali da odmaknu "poršeu" takođe britanskih registarskih tablica, koji je bio iza njih.

Austo pronađen u jaruzi... Foto printscreen osterreich/ Bergrettung Fusch

Na delu puta kod Fušer Terl (Fuscher Törl, nadmorska visima: 2.428 m), vozač "seata" najverovatnije je izgubio kontrolu nad vozilom i probio drvenu ogradu. Auto je izleteo sa puta i survao se u provaliju dubine 400 metara. Veštačenjem je utvrđeno da je automobil po izletanju sa druma leteo oko 80 metara u slobodnom padu, a zatim pao na stene nastavio da se prevrće dok se nije zaustavio u jednoj jaruzi. Vozilo je smrskano do neprepoznatljivosti.

Dvojica Britanaca su tokom prevrtanja ispala iz automobila i poginula na licu mesta. Helikopterom su izvučena njihova tela, a kasnije i olupina "seata". Kako izveštava Tiroler Tagescajtung (Tiroler Tageszeitung), maldići su bili učesnici "Velikog evropskog relija 2015" (Great Eurepean Rally 2015), koji traje osam dana, a vozi se između Brisela i Budimpešte, koji nema posebno stroga reli pravila.

Od auta ostalo samo gvožđe ... Foto Printscreen tt.com/APA/EXPA/ JFK

Policija je uspela da pronađe vozača "poršea", za kojeg se sumnjalo da je bio drugi učesnik ilegalne utrke sa poginulim Britancima, i da je pobegao sa mesta nesreće. Vlasnik "poršea" se policiji sam javio, telefonom i došao u policijsku stanicu da da izjavu. Reč je o 42-godišnjem Britancu koji je rekao da je i on učesnik relija. Izjavio je da je sa poginulim sunarodnjacima dogovorio sastanak na iza ovdašnje naplatne rampe Visokoalpskog grosgloknerskog puta.

Međutim, kako ih nije našao na dogovorenom mestu, i nije mogao da ih dobije telefonom, mislio je da su već otišli putem uzbrdo, pa je i on krenuo. Tvrdi da kolege iz "Seata" na putu nije video, niti da SU izleteli sa puta. Kada ih nije našao niti u hotelu, o tome je obavestio organizatora. Nakon što je video policijski helikopter u letu, javio se samoinicijativno policiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track