UHLEBIO SE BIVŠI KANCELAR AUSTRIJE: Fajman dobio posao u UN
Foto: AP

UHLEBIO SE BIVŠI KANCELAR AUSTRIJE: Fajman dobio posao u UN

Austrija -

BEČ - Bivši austrijski kancelar Verner Fajman dobio je novi posao, i to kao specijalni izaslanik generalnog sekretara UN Ban Ki Muna za borbu protiv nezaposlenosti mladih, prenose bečki mediji.

Ranija Fajmanova portparolka Suzana Enk potvrdila je pisanje austrijske štampe, istakavši da će Fajman novi zadatak preuzeti od početka septembra.U saopštenju UN se navodi da nezaposlenost mladih, zbog aktuelnog visokog nivoa, postaje širom sveta velika briga.

Ban je istakao da su radna mesta za mlade često povezana sa lošim uslovima i slabim primanjima.Fajman, kako se naglašava, ima dugogodišnju i proaktivnu ulogu u omogućavanju šansi za mlade na tržištu rada u Austriji."Specijalni izaslanik UN jasno će ukazivati na izazove nezaposlenosti mladih i predlagati mere za nihovo smanjenje.

Neophodno je da preduzmemo sve napore kako bi mladima pružili šansu na posao", ističe Ban u saopštenju.Mladi su natprosečno pogođeni nezaposlenošću, a verovatnoća da su bez posla je tri puta veća nego kod starijih.

Stopa nezaposlenosti mladih se povećala nakon globalne finansijske i ekonomske krize širom sveta i trenuno je oko 73 miliona mladih bez posla.Ban se nada da će Fajman uspeti da okupi preduzeća, socijalne partnere, političare, obrazovne ustanove i organizacije mladih za jedan sto, kako bi podstakao postizanje ciljeva u vezi nezaposlenosti mladih, koji se nalaze u agendi UN do 2020. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track