BIVŠI PUTINOV TELOHRANITELJ OTVORIO DUŠU: Evo kako sam predsednika spasao od medveda!
Foto: Wikipedija

Aleksej Djumin

BIVŠI PUTINOV TELOHRANITELJ OTVORIO DUŠU: Evo kako sam predsednika spasao od medveda!

Planeta -
Bivši telohranitelj ruskog predsednika Vladimira Putina Aleksej Djumin je izjavio danas da se jednom ispred Putinove rezidencije suočio medvedom.

Djumin (43), koji je nedavno imenovan regionalnim guvernerom, ispričao je listu "Komersant" da je bio na dužnosti dok je Putin u rezidenciji spavao, kad je na drugoj strani staklenih vrata ugledao medveda koji se uspravio na stražnje noge, prenela je agencija AP.

Bivši telohranitelj navodi da je tada pogledao medvedu u oči, otvorio vrata i iz službenog pištolja ispalio jedan metak pored medvedovih nogu.

Životinja je tada pobegla, a Putin je kasnije Djumina pohvalio zato što je medvedu poštedeo život, priseća se on.

Nakon što je godinama služio Putinu kao telohranitelj, Djumin je prvo imenovan šefom Snaga za specijalne operacije ruske vojske, a prošle nedelje i guvernerom Tulske oblasti, jugozapadno od Moskve.

Podsetimo, Putin uveliko sprema Djumina da jednog dana voditi Rusiju piše Dejli Mejl.

Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia

Djumin je poznat i kao čovek koji je uspešno vodio operaciju uklanjanja zbačenog Viktora Janukoviča iz Ukrajine, ali i čovek koji je bio zapovednik ruskih specijalaca koji su igrali ključnu ulogu u zauzimanju Krima. Za ovo je od Putina dobio medalju za hrabrost, zvanje Heroja Rusije i promovisan je u čin generala. Prema nekim izveštajima, kratko je bio zamenik ruske vojne službe (GRU).

Potom je postavljen na mesto zamenika ministra odbrane, odmah ispod Sergeja Šojgua. Odluku Putina da mu da Tulu na upravljanje analitičari tumače kao znak da predsednik sprema čoveka koji će jednom biti u potpunosti spreman da preuzme sve njegove uloge.

Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia

Analitičari, inače, očekuju da će se Putin (63) kandidovati na izborima 2018. godine, ali i da će mu to biti poslednji mandat, i da postoji čak mogućnost da negde posle 2020. godine preda mandat upravo Djuminu.

Upitan za komentar o nameštenju za guvernera Tule, Djumin je kratko rekao:

"Ja sam vojnik. Ako Otadžbina kaže “idi”, ja odgovaram “da”.

(Tanjug/Dayli Mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track