MRTVAČNICA MU SKRATILA ŽIVOT: Pošao da opere leš, a on ga izbezumljeno pogledao!
Foto: Thinkstock

Da se smrzneš!

MRTVAČNICA MU SKRATILA ŽIVOT: Pošao da opere leš, a on ga izbezumljeno pogledao!

Planeta -
To mi je bio najstrašniji trenutak u životu, priča zagrebački student koji zarađuje kao perač leševa u jednoj bolnici

ZAGREB - Mate R. (20) je prosečan mladić koji radi uz studije kao i hiljade njegovih vršnjaka, samo što on pere leševe u jednoj zagrebačkoj klinici - inače miran posao dok se nije desilo nešto što mu je, kako kaže, skratilo život.

Tokom jednog noćnog dežurstva u mrtvačnicu klinike dovezli su telo direktno iz operacionalne sale. U pitanju je bila jedna 80-godišnja baka koja je doživela infarkt i preminula tokom operacije. Po protokolu je proglašena mrtvom.

"Mi ne znamo mnogo o pacijentima čija tela dovoze kod nas i koja spremamo za sahranu, na njima stoje samo imena i godište, i to je sve. Kada radite ovaj posao, trudite se da se ne udubljujete suviše u ličnosti preminulih, jer je to osnovna stvar koju morate da naučite da biste mogli da radite ovo što ja radim.", pričao ovaj mladić.

"Primio sam leš te gospođe i krenuo da pripremam tuš i rukavice za pranje, kada mi se učinilo da joj stopalo stoji odmaknuto od drugog, a bila su spojena kada je telo dovezeno. Mislio sam da sam pogrešio, ali sledećeg trenutka sam video kako se prsti na nogama mrdaju. U šoku sam svukao pokrivač sa pokretnog kreveta - i pogledale su me nečije izbezumljene oči“, ispričao je Mate prisećajući se straha koji je osetio.

"Mislim da mi je to bio najstrašniji trenutak u životu. Gledate sve te horor filmove, ali ipak niste pripremljeni na ovako nešto. Mislim da sam se nakratko onesvestio, jer kad sam došao sebi u sobi su bili i drugi tehničari, a starica je već odvezena nazad na reanimaciju.“

Ispostavilo se da je starici zaista nakratko srce stalo tokom operacije, ali zapravo je upala u duboku komu iz koje se probucila posle 10 sati u mrtvačnici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track