NOVI PROPAGANDNI VIDEO SEVERNE KOREJE: Lansiraćemo projektil ka Vašingtonu
Foto: Youtube/Printscreen

Poslednja šansa za SAD

NOVI PROPAGANDNI VIDEO SEVERNE KOREJE: Lansiraćemo projektil ka Vašingtonu

Planeta -
Severna Koreja objavila je novi propagandni video snimak pod nazivom "Poslednja šansa" na kojem je prikazano lansiranje nuklearnog projektila ka Vašingtonu, a na kraju snimka vidi se američka zastava u plamenu.

Četvorominutni video prikazuje američko-korejske odnose i završava se digitalno obrađenom scenom prolaska projektila kroz oblake, kako se vraća na zemlju i udara na put ispred spomenika Abrahamu Linkolnu u Vašingtonu.

Zgrada američkog Kapitola eksplodira i pojavljuje se poruka na korejskom jeziku: "Ako američki imperijalisti krenu i centimetar ka nama, odmah ćemo ih gađati nuklearnim oružjem".

Snimak je objavljen na severnokorejskoj internet stranici "DPRK danas" i prikazuje snimke iz Korejskog rata, zarobljavanje američkog broda "Pueblo" 1968. godine i prvu krizu zbog nuklearnog programa Pjongjanga devedesetih godina prošlog veka.

Pjongjang je proteklih nekoliko nedelja pojačao retoriku i skoro svakodnevno objavljuje pretnje nuklearnim i konvencionalnim oružjem Južnoj Koreji i SAD kao odgovor na obimne američko-južnokorejske vojne vežbe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track