RUKA MIRA: Moskva spremna na dijalog sa NATO, bez obzira na razlike
Foto: Profimedia

Saradnja

RUKA MIRA: Moskva spremna na dijalog sa NATO, bez obzira na razlike

Planeta -

Moskva je na poslednjoj sednici Saveta Rusija-NATO izrazila spremnost za konstruktivni dijalog, bez obzira na suštinske razlike, izjavio je u nedelju zamenik ministra odbrane Rusije Anatolij Antonov.

Antonov je rekao da je Rusija predložila članicama Alijanse da u septembru u Moskvi nastave razmenu mišljenja o vojno-političkoj situaciji u Evropi.

"Posebno je važno da smo, bez obzira na suštinske razlike, izrazili spremnost za konstruktivni dijalog po pitanjima koja predstavljaju uzajamni interes", kazao je Antonov.

Na poslednjem samitu NATO u Varšavi je doneta odluka o jačanju istočnog oboda Alijanse, koja namerava da već sledeće godine u baltičkim zemljama i Poljskoj rasporedi četiri višenacionalna bataljona, preneo je Sputnjik. Kasnije su se Rusija i predstavnici Severnoatlantske alijanse na narednom sastanku Saveta Rusija-NATO na nivou stalnih predstavnika ponovo razišli u mišljenjima o razlozima sadašnje krize u odnosima, ali su razgovarali o prvoj inicijativi koja može dovesti do deeskalacije - meri za osiguranje bezbednosti letova iznad Baltika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja