VELIKI GUBICI ISLAMSKE DRŽAVE: Više ne sahranjuju svoje poginule nego ih bacaju u kanalizaciju
Foto: Nebojša Mandić

Sahrana bez islamskih običaja

VELIKI GUBICI ISLAMSKE DRŽAVE: Više ne sahranjuju svoje poginule nego ih bacaju u kanalizaciju

Planeta -
Zbog velikih gubitaka i nemogućnosti obavljanja sahrane u skladu s pravilima islama, tela poginulih militanata se jednostavno bacaju u kanalizacione jame, rekao je pukovnik Andrej Kartapolov

Na današnjoj konferenciji za novinare, čelnik Glavne operativne uprave Glavnog štaba ruske vojske za operacije u Siriji, general-pukovnik Andrej Kartapolov, je izjavio da su ruske službe presrele zapovest terorista prema kojoj zbog velikih gubitaka tela poginulih militanata treba da se noću bacaju u kanalizaciju.

"Prema izveštajima s terana, zbog velikih gubitaka i nemogućnosti obavljanja sahrane poginulih militanata u skladu s pravilima islama, zapovednici su doneli odluku da se tela poginulih militanata jednostavno bacaju u kanalizacione jame", rekao je Kartapolov na današnjoj konferenciji za štampu, prenosi Euronews na ruskom jeziku.

Prema njegovim rečima, zbog masovnih vazdušnih napada teroristi trpe znatne gubitke u ljudstvu.

"U cilju prikrivanja pravih gubitaka i ranjenih militanata uklanjanje mrtvih se sprovodi u mraku. Naše službe su utvrdile da je terorista sa nadimkom "Ebu Obeid" dobio zadatak da na taj način potajno ukloni tela poginulih militanata iz južnih predgrađa Alepa i iz područja grada Kan Al-Asala", dodao je general Kartapolov.

(altermainsream.info)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track