(VIDEO) AMERIKANCI PROTIV ŠPIJUNIRANJA: Revolucionarni anti-NSA telefon uskoro u prodaji!
Foto: Printscreen Yt

Razgovor u šiframa

(VIDEO) AMERIKANCI PROTIV ŠPIJUNIRANJA: Revolucionarni anti-NSA telefon uskoro u prodaji!

Planeta -
Ovaj smartfon TP navodno ne može da prisluškuje ni Američka nacionalna služba

SAN FRANCISKO - Američka firma TRI (Turing Robotic Industries) lansiraće 31. jula svoj zaštićen smartfon TP (Turing Phone) koji ni Američka nacionalna služba (NSA) neće moći da špijunira.

TP će biti dostupan u verzijama sa skladišnim prostorom od 16 do 128 gigabajta, a prodavaće se po ceni od 610 do 870 dolara (od oko 550 do 780 evra), objavljeno je danas na veb-portalu geeko.lesoir.be.

Preko tog smartfona, svi razgovori i razmene podataka trebalo bi da budu šifrovani, da bi se izbegli pokušaji špijuniranja, pa i državne bezbednosne agencija NSA.

Telefon funkcioniše pod operativnim sistemom "Android Lolipop". TP je zaštićen i od fizičkih i klimatskih uticaja zahvaljujući kućištu napravljenom od novog materijala koji je čvršći od čelika ili titanijuma. Uređaj je, takođe, vodootporan kada se potopi do 10 metara.

To je smartfon od 5,5 inča (1920×1080 piksela) sa četvorojezgarnim procesorom od 2,5 gigaherca, RAM memorijom od tri gigabajta, dva sistema za snimanje fotografija od 13 i osam megapiksela i čitačem digitalnih otisaka kojim se otključava. Telefon će u početku moći da se poručuje samo preko veb sajta proizvođača. Za prve pretporudžbine će se dobijati i specijalni "blutut" paket koji će obuhvatiti tastaturu, zvučnik, džojstik i slušalice za igranje igrica.

http://www.youtube.com/watch?v=aR7T0pmsDdI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track