SNEG NA HRVATSKOM PRIMORJU: Zabelelo se Biokovo, stopirane neke trajektne linije
Foto: AP

zahlađenje

SNEG NA HRVATSKOM PRIMORJU: Zabelelo se Biokovo, stopirane neke trajektne linije

Hrvatska -

Zbog vrlo snažne bure koja duva na Makarskom primorju i lošeg vremena u Bračkom kanalu, od 6 sati u prekidu je trajektni saobraćaj na liniji Sumartin – Makarska, a na Biokovu je noćas pao prvi sneg.

Bura na Makarskom primorju duva prosečnom brzinom od 70, a na udare i više od 80 kilometara, saznaju hrvatski mediji u Gradskom centru Osejava u Makarskoj. Na najvišem biokovskom vrhu Svetom Juri, prema informacijama dežurnog tehničara na odašiljaču HRT-a, protekle je noći pao prvi ovogodišnji sneg. Temperatura se spustila na minus 1,3 Celzijusa i bila je najniža jutros izmerena u Hrvatskoj.

Prema prognozi DHMZ-a, subota će biti delimično sunčana i uglavnom suva. Ujutru je u unutrašnjim delovima moguća magla dok će se oblačnije vreme još ujutru zadržati tek na krajnjem istoku i na jugu gde još može biti kiše i grmljavine. Vetar koji će duvati biće umeren, većinom severni, a na Jadranu vrlo jaka bura s olujnim udarima, naročito u noći i prepodne. Najviša temperatura većinom između 13 i 17, na Jadranu 18 i 21 stepeni.

Fino i toplo vreme, bez jačih vrućina, nastaviće se i u nedelju kada nas očekuje slabljenje vetra na Jadranu, a dan će proteći uz dosta sunca. Početak sledeće nedelje ponovno će biti promjenljiviji pa će uz povremeno više oblaka mestimične kiše, većinom u malim količinama, biti na severnom i delu centralnog Jadrana.

(Kurir.rs/Net.hr)

Foto AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track