Čudo u Vranju

PARADOKS: Rudnik Grot pred bankrotom a uspešno posluje?!

Biznis

Autor:

Ukoliko Privredni sud u Leskovcu proglasi bankrot 1. marta će svih 300 radnika po Zakonu o stečajnom postupku momentalno dobiti otkaz

eksplozijA, RUDNIK, Kolumbija, rudari, pogibija

VRANJE - Rudnik olova i cinka Grot u blizini Vranja mogao bi da bankrotira 1. marta odlukom suda iako normalno radi, izjavio je direktor tog rudnika Milan Grujić.

On je kazao da bi, ukoliko stečajni sudija Privrednog suda u Leskovcu donese takvu odluku na ročištu zakazanom za 1. mart svih 300 radnika ostalo bez posla.

"I ranije je Privredni sud u Leskovcu donosio rešenje o bankrotu rudnika Grot, ali je to rešenje ukinuo Apelacioni sud u Beogradu. Nije nam jasno zašto se ponovo sudi po presuđenoj stvari u drugostepenom postupku, niti mogu da komentarišem zašto Agencija za privatizaciju nije zadovoljna stanjem u rudniku koji normalno radi i ostvaruje prihode", kazao je Grujić.

On je podsetio da je u rudnik Grot u drugoj polovini 2005. godine uveden stečaj, kada je i predložen plan reorganizacije, a imovina rudnika je konvertovana u akcije poverilaca.

"Taj plan reorganizacije se primenjivao od 6. novembra 2007. do 6. novembra 2008. godine, a ni do danas nema konačnog rešenja da li je plan reorganizacije rudnika sproveden, niti ima rešenja da se obustavlja stečaj u rudniku", rekao je Grujić. Prema njegovim rečima, većinski poverilac u rudniku Grot je firma Trend kompani iz Jagodine, koja bi, ukoliko se doneše rešenje da je plan o reorganizaciji rudnika sproveden postala, i većinski akcionar u rudniku.

"Rudnik sve vreme radi normalno, investira u istražne radove za povećanja rudnih rezervi, investira u opremu, radnici na vreme primaju plate. Ali ukoliko Privredni sud u Leskovcu proglasi bankrot 1. marta će svih 300 radnika po Zakonu o stečajnom postupku momentalno dobiti otkaz", kazao je Grujić. Rudnik olova i cinka Grot iz Krive Feje, u blizini Vranja, dodao je Grujić, jedino je preduzeću u Pčinjskom okrugu u kome je stalno otvoren konkurs za nova zapošljavanja.

>> Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir <<
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Od početka godine je od 100.000 migranata u Srbiji ostalo samo osmoro Vladimir Cucić, komesar za izbeglice

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!

Testirajte novu verziju portala

Kurir Beta
Klikni ovde