Čudo u Vranju

PARADOKS: Rudnik Grot pred bankrotom a uspešno posluje?!

Biznis

Autor:

Ukoliko Privredni sud u Leskovcu proglasi bankrot 1. marta će svih 300 radnika po Zakonu o stečajnom postupku momentalno dobiti otkaz

eksplozijA, RUDNIK, Kolumbija, rudari, pogibija

VRANJE - Rudnik olova i cinka Grot u blizini Vranja mogao bi da bankrotira 1. marta odlukom suda iako normalno radi, izjavio je direktor tog rudnika Milan Grujić.

On je kazao da bi, ukoliko stečajni sudija Privrednog suda u Leskovcu donese takvu odluku na ročištu zakazanom za 1. mart svih 300 radnika ostalo bez posla.

"I ranije je Privredni sud u Leskovcu donosio rešenje o bankrotu rudnika Grot, ali je to rešenje ukinuo Apelacioni sud u Beogradu. Nije nam jasno zašto se ponovo sudi po presuđenoj stvari u drugostepenom postupku, niti mogu da komentarišem zašto Agencija za privatizaciju nije zadovoljna stanjem u rudniku koji normalno radi i ostvaruje prihode", kazao je Grujić.

On je podsetio da je u rudnik Grot u drugoj polovini 2005. godine uveden stečaj, kada je i predložen plan reorganizacije, a imovina rudnika je konvertovana u akcije poverilaca.

"Taj plan reorganizacije se primenjivao od 6. novembra 2007. do 6. novembra 2008. godine, a ni do danas nema konačnog rešenja da li je plan reorganizacije rudnika sproveden, niti ima rešenja da se obustavlja stečaj u rudniku", rekao je Grujić. Prema njegovim rečima, većinski poverilac u rudniku Grot je firma Trend kompani iz Jagodine, koja bi, ukoliko se doneše rešenje da je plan o reorganizaciji rudnika sproveden postala, i većinski akcionar u rudniku.

"Rudnik sve vreme radi normalno, investira u istražne radove za povećanja rudnih rezervi, investira u opremu, radnici na vreme primaju plate. Ali ukoliko Privredni sud u Leskovcu proglasi bankrot 1. marta će svih 300 radnika po Zakonu o stečajnom postupku momentalno dobiti otkaz", kazao je Grujić. Rudnik olova i cinka Grot iz Krive Feje, u blizini Vranja, dodao je Grujić, jedino je preduzeću u Pčinjskom okrugu u kome je stalno otvoren konkurs za nova zapošljavanja.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Pitanje je šta će se dalje dešavati ako nešto ozbiljno ne preduzmemo kao država protiv nasilja u porodici Vesna Stanojević, koordinatorka sigurne kuće

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!