Snežina torta
Foto: Shutterstock

RECEPT

Snežina torta

Recept dana -

.

SASTOJCI- 7 jaja- 7 kašika šećera- 1 vanilin šećer- 150 g mlevenih oraha- 150 g mlevenih lešnika- 50 g mlevenog plazma keksaZA FIL- 200 g maslaca- 150 g šećera u prahu- 100 g plazma keksa- 100 g mlevenih oraha- 200 g čokolade za kuvanje- 2 dl kuvane kafe (napraviti i ohladiti)PRIPREMA1. Pripremiti dva kalupa dimenzija 20 x 23 cm (podmazati ih i dno obložiti papirom za pečenje).2. Dobro umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati mlevene orahe, lešnike i plazmu (umešati ih lagano varjačom). Dobijeno testo rasporediti u dva pripremljena kalupa i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta. Pečene kore izvaditi na rešetkastu podlogu i ohladiti pre filovanja.3. Fil: Plazma keks složiti na tacnu i preliti ohlađenom kafom. Dobro umutiti maslac sa šećerom. U to dodati plazmu (ne treba je gnječiti, mikser će je usitniti), mlevene orahe i omekšalu čokoladu i sve dobro sjediniti.4. Na tacnu staviti jednu koru, premazati je polovinom fila, pokriti drugom korom, malo je pritisnuti dlanovima, pa je filovati preostalim filom odozgo i okolo. Tortu ukrasiti po želji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track