VEČITI DERBI Ristić: Igraću i jednom nogom Ninković: Ne znam ko su oni!
Foto: Dado Đilas

Različite poruke iz dva tabora pred derbi

VEČITI DERBI Ristić: Igraću i jednom nogom Ninković: Ne znam ko su oni!

Fudbal -
Fudbaler Crvene zvezde tvrdi da se njegov tim neće braniti u subotu, dok prvotimac Partizana kaže da je pritisak na njihovom protivniku

Mladi prvotimci „večitih rivala“ Mihajlo Ristić i Nikola Ninković sa velikim nestrpljenjem očekuju 148. večiti derbi, koji će u subotu biti igran na stadionu Crvene zvezde od 18 časova.Jedan od najboljih fudbalera crveno-belih Mihajlo Ristić oporavio se od povrede.- Sve osim pobede za nas bi bio neuspeh jer imaju pet bodova više. Ako ne dobijemo, mislim da će biti teško da odbranimo titulu. Sve karte stavljamo na pobedu. Biće teška, ali i lepa utakmica. Poštujemo protivnika, imaju dosta kvalitetnih pojedinaca. Videćemo ko je bolji - istakao je Ristić i dodao:- Povreda je sanirana, ima još nekih problema, ali nije strašno. Ako treba, igraću u derbiju i s jednom nogom!Fudbaleri Zvezde žele da se ugledaju na košarkaše, koji su u polufinalu plej-ofa pobedili Partizan.- Znam da ćemo s tribina dobiti veliku energiju i podršku. Očekujem da se pozitivna energija sa košarkaša preusmeri i na nas, kako bismo i mi zabeležili pobedu i vratili se u ravnopravnu trku za titulu. Da nastavimo tamo gde smo završili. Šef će spremiti taktiku. Sigurno je da ne očekujem da se branimo.Uobičajena je stvar da uoči utakmice s Crvenom zvezdom prvotimci Partizana iznesu svoje mišljenje o tome od kog igrača preti najveća opasnost, ali Nikola Ninković kaže da to ne može da učini iz prostog razloga jer ne zna ni ko igra u ekipi crveno-belih. On ističe da nije gledao nijednu utakmicu „večitog rivala“ ove sezone i naglašava da će se s njihovim kvalitetima upoznati tek kad im trener Zoran Milinković bude prikazivao obaveznu video-analizu uoči susreta.- Ne znam ni ko igra u Zvezdi da bih mogao da pričam o tome odakle nam preti najveća opasnost. Jednostavno, gledam samo nas i nikoga više. Oni me stvarno ne zanimaju. Ali ne samo oni nego bilo koja druga ekipa protiv koje igramo. Imamo svoju igru i pripremamo se kao za bilo koji drugi meč - rekao je Ninković, a o konstataciji trenera Crvene zvezde Nenada Lalatovića da je pritisak na crno-belima dodaje:- Njihove izjave uopšte ne čitam i ne bavimo se tim njihovim psihološkim ratom. Prvi smo na tabeli, imamo pet bodova viška, pa sami procenite ko je tu pod pritiskom.

Ugovori sa školamaZVEZDINA POTERA ZA TALENTIMAFK Crvena zvezda potpisao je ugovor o saradnji sa školama fudbala širom Srbije. Projekat su podržale legende kluba Dragan Džajić i Vladimir Petrović. Ugovor o saradnji sa Crvenom zvezdom potpisali su: ŠF Dušanovac, FK Mladi orlovi Umka, OFK Crvena zvezda Užice, FK Donjošorac Šabac, ŠF Pionir Beograd, FK Srpski orlovi Gornji Milanovac, ŠF Viner Beograd, OFK Futog, ŠF Bubamara 2010 Leštane, FK Petlić Zrenjanin, FK Arena Kragujevac, ŠF Žarkovo i FK Režina Niš.

Dovodi ih BandalovskiNAVIJAČI CSKA BIĆE UZ PARTIZANBugarski internacionalac Ivan Bandalovski otkriva da će uz Partizan na ovom susretu biti i oko 100 navijača sofijskog CSKA.- Imam drugara koji je vođa navijača CSKA i njih 100 dolazi u subotu u Beograd da bi navijali za Partizan. Igrao sam bugarski derbi, ali ovo je nešto posebno i smatram da je jedino meč Boka Juniors - River Plejt u rangu s ovim susretom - kaže Bandalovski.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track