DRŽI SE, PARTIZANE: Večeras startuje Evrokup
Foto: Miroslav Todorović

Usijanje

DRŽI SE, PARTIZANE: Večeras startuje Evrokup

Košarka -

Mladi tim crno-belih prvi meč igra u Berlinu, gde ga čeka Alba, za koju nastupa talentovani srpski bek Peno

Koliko je samo KSS pritiskao KK Partizan da igra u FIBA Ligi šampiona, a crno-beli su ipak odlučili da se vrate pod okrilje Evrolige i sutra startuju u Evrokupu (20, Sport klub)!

Ekipu Miroslava Nikolića u prvom kolu čeka gostovanje u Berlinu, gde ih čeka Alba. U nemačkom klubu su neka dobro poznata lica, prekaljeni trenerski vuk Garsija Reneses Aito i mladi srpski plejmejker Stefan Peno, koji je iz Barselone stigao u Albu.

foto: Profimedia

Dobro je što je Partizan u Berlin otputovao u dobrom raspoloženju, posle pobede nad FMP u ABA ligi. Očigledno da u igri mnogo toga škripi, pre svega u odbrani. Pa št aonda očekivati protiv solidnog domaćina?

- Znamo u kojoj fazi se nalazimo, pokušaćemo da odigramo što bolje. Priliku će dobiti mladi igrači, da ih razigramo, jer nam je ipak prioritet meč sa Zadrom u subotu. Sigurno je da se nećemo predati, borićemo se, moramo što više da popravimo odbranu - poručio je trener Miroslav Nikolić.

Interesantno je da je ovo vatreno krštenje mladog centra Marka Pecarskog na seniorskoj evropskoj sceni.

- Jedva čekamo da počne. Svaki minut na terenu koji zaslužim trudiću se da maksimalno opravdam. Mlad smo tim, želimo da se dokažemo, u čemu će nam mnogo pomoći naši iskusniji igrači - rekao je Pecarski.

Kurir / Predrag Gajić

Foto: Miroslav Todorović, Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO! Kako je brzi voz iz Ćičevca, udario Jokića!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track