EGZIBICIJA ZVEZDE U PIONIRU: Crveno-beli razbili Metalac za devetu uzastopnu pobedu
Foto: Fonet

Novi trijumf lidera

EGZIBICIJA ZVEZDE U PIONIRU: Crveno-beli razbili Metalac za devetu uzastopnu pobedu

Košarka -
Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Majk Cirbes sa 16 poena, dok je Nemanja Dangubić dodao 14

BEOGRAD - Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u Beogradu ekipu Metalca iz Valjeva 87:69 (29:20, 14:12, 21:16, 23:21) u meču devetog kola Superlige Srbije.Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Majk Cirbes sa 16 poena, dok je Nemanja Dangubić dodao 14. U poraženoj ekipi najbolji su bili Protić i Majstorović sa po 15 poena.

Crvena zvezda je prva na tabeli sa devet pobeda, dok je Metalac treći da pet trijumfa i četiri poraza.Zvezda će u narednom kolu za dva dana gostovati Tamišu, dok će Metalac dočekati Mega Leks.

Trener Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić bio je zadovoljan pobedom, ali je i istakao u prvi plan veliku potrošnju ekipe u dosadašnjem toku sezone."Ovo je bio 70. meč ove sezone, a imamo još dosta da igramo. Uradili smo večeras ono što smo priželjkivali. Uspeli smo da povedemo računa o rovitim igračima koji su proizvod svega što smo prošli. Nadamo se da ćemo do plejofa biti svi maksimalno zdravi i spremni da damo sve od sebe", rekao je Radonjić i dodao:"Držali smo kontrolu meča od početka i imali smo mogućnost da vodimo računa i o stvarima, koje sam već nabrojao, a bile su nam izuzetno važne. Superligu smo počeli odavno, još kada smo imali mečeve u Evroligi i plejof ABA lige. Potrošnja jeste ogromna, ali mi imamo izuzetno veliki motiv. Mislim da će taj naš motiv biti još više vizuelno izražen u narednim mečevima".Nakon utakmice kratke utiske izneo je i Boban Marjanović."Mislim da je bila jedna lepa utakmica. Igrali smo i jedni i drugi zaista dobro. Naša odbrana je presudila u ovom meču", rekao je Marjanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track