(FOTO) ČETIRI DECENIJE U SLIKAMA: Otvorena izložba posvećena najstarijem košarkaškom kampu u Srbiji
Foto: Kamp

Bogata istorija

(FOTO) ČETIRI DECENIJE U SLIKAMA: Otvorena izložba posvećena najstarijem košarkaškom kampu u Srbiji

Košarka -
Međunarodni košarkaški kamp „Aleksandar Nikolić” na Zlatiboru kreće u četrdesetu sezonu
1 / 2 Foto: Kamp

Međunarodni košarkaški kamp „Aleksandar Nikolić” je četrdesetu sezonu otvorio izložbom u galeriji „Ozon“ u Beogradu.

Bratislav Bata Đorđević, koji je pre četiri decenije zajedno sa Mikijem Pavićevićem na Zlatiboru pokrenuo ovu košarkašku priču na otvaranju je rekao:

"Mnogo je emocija, 33 godine Miki je bio sa nama, praktično sve vreme vezan za decu i kamp. Mi smo odlazili i vraćali se,. ali je on uvek bio na Zlatiboru. Sedam godina nije sa nama, ali kamp i dalje živi i mislim da je to nešto što bi ga učinilo ponosnim", rekao je Đorđević.

On je istakao da je izložba koja će do petka biti u galeriji Ozon podeljena u nekoliko celina i da praktično predstavlja čitav razvoj Kampa, koji za dva dana kreće sa radom na Zlatiboru.

"Sve fotografije su autentične, nastale su na Zlatiboru. Imamo slike sa početka, decu, trenere, finansijere, što su u najvećoj meri roditelji, prijatelje, pod kojima smatram sponzore i medije i funkcionere. Inače, ako mene pitate razvojni put jednog košarkaša je upravo takav. Prvo si igrač, kasnije trener, a na kraju funkcioner sa bogatim iskustvom", rekao je Đorđević.

Izložbu su posetili i proslavljeni trener Božidar Maljković, asistent selektora Srbije Aleksandra Đorđevića Jovica Antonić, koji je vrlo emotuivno reagovao kada se kao učesnik Kampa pronašao na jednoj od slika, Zoran Trivan, džudista Vuk Rašović...

Organizatori danas ponosno kažu: ukupno oko 40.000 dece i više od hiljadu trenera prošlo je kampom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja