"NISAM ZNAO KAKO SE JOKIĆ ZOVE" Prvi trener srpskog centra u NBA ligi sve ŠOKIRAO priznanjem: Cenio bih ako bi mi rekao hvala...
Foto: RONALD MARTINEZ / Getty images / Profimedia

zanimljivo

"NISAM ZNAO KAKO SE JOKIĆ ZOVE" Prvi trener srpskog centra u NBA ligi sve ŠOKIRAO priznanjem: Cenio bih ako bi mi rekao hvala...

Košarka -

Na leto 2015. godine jedan momak po imenu Nikola Jokić otišao je u NBA ligu. Malo ko je tada verovao u klinca iz Srbije od 20 godina koji je stigao sa viškom kilograma. Denveru mu je dao šansu i ubo je premiju. Doneo im je titulu, dva puta je bio MVP najjače lige na svetu, mnogi ga smatraju za najboljeg košarkaša na planeti u ovom trenutku...

Sada je lako sve to videti na delu, ali kako je bilo na početku? Prvi trener sa kojim je radio u Nagetsima nije bio Majkl Meloun već Mika Nori. Sudbina je tako htela da baš taj čovek danas bude pomoćni trener Minesote i velika je verovatnoća da će on zbog povrede prvog trenera Krisa Finča. Pomogao je u stvaranju Jokića, sada želi da ga zaustavi.

Upravo je on bio gost radija "SiriusXM" i tamo je pričao baš o tom početku. O Letnjoj ligi 2015. godine. Ispričao je da mu i dan-danas Nikola šalje smešne snimke. "Stalno se šalimo. Šalje mi GIF-ove (kratke snimke) Foresta Gampa kako trči u krug, jer je to radio tada", počeo je priču Nori.

Nastavio je u jednom dahu. "Imali smo tada Gerija Herisa, Emanuela Mudieja i Jusufa Nurkića i oni su bili naši glavni igrači. Nisam znao ni kako se Nikola zove. To vam najbolje govori kakav sam trener bio", nasmejao se on.

Razgovor je završio na isti način, šalom i smehom. "Prilazio mi je tada i pitao me da li ću neku akciju da zovem za njega. Rekao sam mu da je to bila motivaciona taktika, da bi postao igrač kakav je danas. Cenio bih ako bi mi rekao hvala. Evo, dobiće treće MVP priznanje i još me nije spomenuo", završio je Nori sa osmehom.

On je do sada radio u nekoliko klubova u ulozi pomoćnog trenera. Počeo je 2009. godine u Torontu, pa je prešao u Sakramento i onda je od 2015. do 2018. bio u Denveru sa Jokićem i Melounom. Prešao je zatim u Detroit i od 2021. je u Minesoti. Njegova specijalnost je napad i crtanje ofanzivnih akcija.

Kurir sport / Mondo

BONUS VIDEO:

00:24

Nikola Jokić pred meč protiv Klipersa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track