(KURIR TV) IZNENAĐENJE NA AERODROMU: Bronzane odbojkašice stigle u Beograd
Foto: Zorana Jevtić

vratile se kući

(KURIR TV) IZNENAĐENJE NA AERODROMU: Bronzane odbojkašice stigle u Beograd

Ostali sportovi -

Posle osvajanja bronzane medalje na 25. Gran priju ženska odbojkaška reprezentacija Srbije stigla je u Beograd.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije, osvajač bronzane medalje na Gran Priju u Nandjingu, doputovala je danas u Beograd.

"Ove godine je Gran Pri došao u vreme da nam nije mnogo smetao za neka sledeća takmičenja, kao što je to ranije bio slučaj. Zato smo ga i odigrali u najjačem sastavu i osvojili medalju", rekao je selektor Zoran Terzić po povratku ekipe u Beograd.

1 / 8 Foto: Zorana Jevtić

Odbojkašice Srbije su u meču za bronzu na finalnom turniru u Nandjingu pobedile domaću selekciju, Kinu, sa 3:1. Srbiji je to bila treća bronzana medalja na Gran Priju.

Terzić je naveo da su njegove odbojkašice "junački izdržale" težak sistem takmičenja u Gran Priju.

"Devojke su na sva tri turnira osvojile prvo mesto, na finalnom turniru smo izgubili samo jednu utakmicu. Generalno gledajući, to je zaista dobar rezultat. U svim nama postoji želja da na sledećem Gran Priju napravimo iskorak i da ta medalja bude i sjajnija", rekao je Terzić.

Kapiten Milena Rašić je rekla da je ponosna na svoju ekipu, naročito što se "podigla" posle poraza u polufinalu od Brazila.

"Od samog početka smo govorili da će Srbija završiti na postolju. Veliki broj ljudi je govorio da će biti repriza finala iz Rija. Ali, sam podatak da je Kina kao domaćin izgubila u polufinalu govori koliko je ovaj turnir bio jak. Jako sam ponosna na devojke što su se posle poraza u polufinalu vratile još jače i na visokom nivou odigrale protiv Kine", rekla je Rašić.

Ona je dodala da ekipi sledi kratak odmor, a potom i pripreme za najvažnije takmičenje ove godine, Evropsko prvenstvo.

Ekipu su na aerodromu "Nikola Tesla" dočekali su predsenik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić, prvi potpredsednik OSS Ivan Miljković i Ivan Knežević, generalni direktor OSS.

"Pet nedelja ste bili na putu, izdržali ste nešto što je veoma teško i doneli ovakav rezultat. Taj rezultat ste napravili svi zajedno jer ste verovali u sebe, verovali ste u trenera. Želim vam da tako i dalje nastavite, uživajte u rezultatima, čestitam vam od srca", rekao je Gajić.

Kurir sport, Beta, Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track