BRITANAC IMA VELIKE PLANOVE O'Saliven: Mogu da izjednačim Hendrijev rekord do svoje 50. godine
Foto: Profimedia

PETOSTRUKI SNUKER ŠAMPION

BRITANAC IMA VELIKE PLANOVE O'Saliven: Mogu da izjednačim Hendrijev rekord do svoje 50. godine

Ostali sportovi -

Petostruki svetski šampion u snukeru Britanac Roni O'Saliven ocenio je da ima dovoljno kvaliteta da do svoje 50. godine izjednači rekord Stivena Hendrija od sedam šampionskih titula

O'Saliven (42) dobro igra ove sezone, osvojio je četiri turnira koji se boduju za svetsku rang-listu, medju kojima i Gran pri u Prestonu u nedelju, pobedom protiv Ding Djunhuija iz Kine (10:3).

Drugi snukeraš sveta ima 32 rangirne titule, četiri manje od Hendrija, ali i 158 više trocifrenih brejkova, ukupno 933, po čemu je rekorder.

"Mislim da mogu da osvajam turnire i kao 50-godišnjak, sve dok budem dobro postavljao sopstveni ritam. Želeo bih da u narednih osam godina osvojim još dve titule svetskog prvaka, pre nego što napunim 50 godina. Želim dugovečnost, pa pokušavam da se ne uvučem u svaki turnir kao ostali igrači. Izgledaju kao da su sagoreli. Dok oni to rade ja pokušavam da napunim baterije", rekao je O'Saliven.

Svetsko prvenstvo održaće se u maju u Krusibl teatru u Šefildu, a ako ga osvoji, O'Saliven će postati prvi osvajač šampionske titule u četrdesetim godinama, otkako je Rej Rirdon trijumfovao 1978. godine kao 45-godišnjak. Šest svetskih titula imaju Rirdon i Stiv Dejvis. Rekorder Hendri je kao 43-godišnjak 2012. godine završio karijeru.

"Sebe vidim kao polupenzionisanog igrača. Oko 70 odsto igrača je pod pritiskom jer ne zaradjuju dovoljno novca, a velika je stvar kada igrate pod takvim pritiskom. Takodje, neki od vrhunskih igrača se muče. Ako ne osvojiš turnire, na kaju sezone se osvrneš i pomisliš da nemaš ništa da pokažeš", naveo je on.

O'Saliven je rekao da je i to jedan od razloga zbog kojih je pristao da učestvuje na egzibicijama i da radi kao komentator na Eurosportu.

"Ako mi i ne ide na turnirima, nisam pod pritiskom zaradjivanja. To je prednost za mene, dok drugi igrači moraju da se plasiraju u četvrtfinale turnira kako bi platili račune. Ne bih želeo da igram da sam u takvoj situaciji", naveo je jedan od najboljih snukeraša svih vremena O'Saliven.

kurir.rs / Beta

foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT : Kolika je stvarno Zvezdina prednost? 11:2 =6? ili 11:2=5 ???

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track