SAVIĆ NE PAMTI OVAKVU UTAKMICU: Evo šta su rekli Delfini posle trijumfa nad Hrvatima
Foto: VSS, Promo

U SUBOTU FINALE

SAVIĆ NE PAMTI OVAKVU UTAKMICU: Evo šta su rekli Delfini posle trijumfa nad Hrvatima

Ostali sportovi -

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić, posle pobede nad Hrvatskom 9:7, izjavio je da je odbrana bila ključ ka plasmanu u finale Evropskog prvenstva u Barseloni.

Srbija je nadigrala velikog rivala i dobila priliku da četvrti put uzastopno bude prvak Evrope protiv Španije.

"Ne pamtim ovakvu utakmicu, iscrpljujuću. Viđena je velika borba. Potpuno smo svi pali u poslednjem delu, vukli smo se po bazenu. Odlučio je igrač manje i odbrana. Sada da se oporavimo i spremimo za finale", rekao je Savić posle utakmice, a prenosi VSS.

Dušan Mandić, strelac tri gola, kaže da je prezadovoljan izdanjem tima.

"Kontrolisali smo ceo meč. Znali smo šta nas čeka, da će biti mnogo isključenja na našoj strani, na centrima bez lopte. Odbrana nas je dovela do kraja. Čestitam ekipi Hrvatske, veliki otpor je dala, ali smo bili bolji. Hoću da se odmorimo, a ko je u finalu protiv nas nije bitno", naveo je on.

Igru olimpijskog i evropskog šampiona u odbrani pohvalio je i Andrija Prlainović.

"Dugo smo čekali ovaj meč, od Rija. Mali broj grešaka, odbrana savršena. Dva gola su na kraju dali kada je sve bilo rešeno. Mogli smo i mi da damo još neki gol, ali to uopšte nije važno", zaključio je Prlainović.

Miloš Ćuk je briljirao na početku, postigao je tri gola, a potom je posle duela sa Lorenom Fatovićem dobio crveni karton:

"Kriterijum je bio čudan. Možda smo zaslužili samo po isključenje. Srećom privikli smo se na suđenje. Sve je dobro, u finalu smo".

Duško Pijetlović je rekao:

"Očekivano teška utakmica. Iste ekipe, ista škola. Bili smo skoncetrisaniji. Odbrana nas je dovela do finala. Čestitam i njima, sjajna su ekipa. Idemo dalje".

Viktor Rašović je dodao:

"Napeto, neizvesno, ali smo bili bolji rival i zasluženo pobedili".

Finale se igra u subotu s početkom u 22.15.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja