MAJSTORI NA LEDU: Ovacije Beograđana za Fetisova i šampione

DRAGI GOSTI Veterani Srbije igrali s velikanima SSSR

MAJSTORI NA LEDU: Ovacije Beograđana za Fetisova i šampione

Ostali sportovi -
Legendarni ruski asovi demonstrirali majstorstvo na ledu i pokazali da i u šestoj deceniji igraju vrhunski hokej
1 / 2

Legende sovjetskog hokeja donele su juče u Ledenu dvoranu Pionir atmosferu iz zlatnih osamdesetih, igrajući protiv svojih srpskih vršnjaka, koji su nekad davno, u svojoj punoj igračkoj snazi, maštali o takvom susretu.

Rusi nas poštedeli...
Rusi nas poštedeli...

Maestralni Vjačeslav Slava Fetisov (56), njegov verni pratilac iz bekovske postave Aleksej Kasatonov (56), zajedno s još desetoricom nekadašnjih olimpijskih i svetskih šampiona pobedili su asove hokeja, demonstrirajući majstorstvo na ledu koje ih je odavno učinilo besmrtnim.- Oni su pokazali ono zbog čega smo ih gledali kao da su iz druge galaksije. Pa, samo da staneš na led pored takvih šampiona je ogromna čast, a mogu zamisliti osećaj mojih saigrača koji su dobili priliku da im se suprotstave - kaže za Kurir trener srpskih veterana Igor Gile Kosović, koji zbog povrede kolena nije mogao Rusima da pokaže šmek beogradskog hokeja.

Preneli ljubav najmlađima...
Preneli ljubav najmlađima...

Slavni Rusi, potpomognuti nekadašnjim krilom Partizana Bojanom Milovanovićem, bili su, kao u najboljim danima, neprelazni u odbrani, a maštoviti i elegantni kao baletani Boljšog teatra kad bi krenuli ka golu Ivana Tomića, pa je rezultat 8:3 više nego častan poraz za lokalne junake.(D. P.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track