DELFINI POTOPILI OZIJE: Srbija je u četvrtfinalu Svetskog prvenstva!
Foto: VSS

Svaka čast

DELFINI POTOPILI OZIJE: Srbija je u četvrtfinalu Svetskog prvenstva!

Ostali sportovi -
Vaterpolisti Srbije zauzeli su prvo mesto u grupi D i tako obezbedili direktan plasman u četvrtfinale SP

KAZANJ - Vaterpolisti Srbije plasirali su se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Kazanju, pošto su posle velike borbe u meču punom preokreta savladali selekciju Australije rezultatom 10:9.

Delfini su takmičenje u grupi D završili sa maksimalnim učinkom - tri trijumfa u tri odigrana meča.

Srpski vaterpolisti su uz dosta muke savladali popularne Ozije. Iako su u dva navrata imali dva gola prednosti, izabranici Dejana Savića nisu uspeli ranije da prelome meč. Australija je u trećoj deonici, pri rezultatu 6:4 za naš tim, uspela da napravi veliku seriju (4:0). Naši šampioni se nisu predavali. U poslednjem periodu igre su zaigrali kako umeju i sa četiri vezana gola preokrenuli rezultat i mirno priveli utakmicu kraju.

U ekipi Srbije po dva gola postigli su Filip Filipović, Stefan Mitrović i Milan Aleksić. Po jedan gol postigli su Slobodan Nikić, Miloš Ćuk, Duško Pijetlović i Živko Gocić. Najefikasniji u ekipi Australije bio je Aron Janger sa tri gola, a dva gola dodao je Džoel Svift.

Vaterpolisti Srbije će u četvrtfinalu u utorak igrati protiv pobednika duela SAD - Brazil.

Selektor Dejan Savić je po završeku rekao:

"Teška utakmica, što smo očekivali. Dobra forma Australijanaca je nastavljena i traje od samog starta turnira. Pokušali su da nas uvedu u svoj ritam, plivali su kvalitetno sve vreme. Kod nas je bio sasvim dobar početak posle kojeg je usledio pad u trećoj četvrtini. Uspeli smo da se vratimo i to najbolja stvar na utakmici. Loš je bio kriterijum sudjenja prilikom davanja prekršaja. Najvažnije je da smo pobedili i nastavljamo dalje".

Branislav Mitrović:

"Bitna je pobeda. Istakao bih da je možda i dobro što smo imali onaj pad jer snaga da se dignemo i vratimo puno znači. Imali smo očekivan tok igre. Bilo je dosta promašaja u prvom delu koji su nas uveli u nesigurnost. Medjutim, nema nikakvih dilema oko naše forme. Očekujemo narednog protivnika i nadam se uspešnom nastavku serije.

Duško Pijetlović:

"Malo smo, čini mi se, ušli psihički slabije u meč što je rezultiralo sa dosta primljenih golova iz igre. Odbrana je bila uglavnom dobra ali su se dešavali ti padovi.Kada su poveli dva razlike, po ko zna koji put smo počeli da se čupamo i hvala Bogu, uspeli smo. Dogovoili smo se da nema kalkulacija, samo pobede nas interesuju.Najbolji uvek slave na kraju i moramo da sve pobedjujemo ako hoćemo da budemo prvi".

Filip Filipović:

"Možda nam tri dana neće prijati. Naporno je, treba nam takmičarski ritam. Čekamo rivala. Sami smo sebi danas zagorčavali život. Drago mi je da smo se konsolidovali u poslednjoj četvrtini. Sličan scenario kao u Londonu što se tiče rezultata ali je danas u svakom segmentu ovaj meč bio manje stresan. Čestitam momcima, imamo šta da radimo, da neke stvari u igri u naredna tri dana popravimo".

Tok meča:

Australija je prva došla do prednosti, preko Houdena, a onda je usledio ekspresan preokret naših momaka. Nikić je izjednačio, a Ćuk posle samo 15 sekundi doneo prednost Srbiji (2:1).

Srbija je u nastavku prve deonice iskoristila prednost igrača više i preko Duška Pjetlovića povela sa 3:1, ali već u narednom napadu Pauer je uspeo da smanji zaostatak Ozija (3:2).

Australija je odmah na startu drugog dela igre uspela da izjednači rezultat. Najbolji strelac i igrač našeg rivala Janger uputio je sjajan šut iz daljine i golman Pjetlović je bio potpuno nemoćan (3:3).

U nastavku meča viđena je bravura sjajnog Filipovića, koji je maestralnim lob udarcem matirao golmana Australije i tako ponovo doneo prednost našem timu 4:3. Rival je ponovo došao do izjednačenja, ali je igrač Solnoka Milan Aleksić već u narednom napadu postigao gol za novo vođstvo Srbije 5:4.

Mitrović je u trećem delu igre, posle dužeg vremena, doneo našem timu dva gola prednosti (6:4), međutim, Australija u narednom napadu koristi igrača više i preko Smita smanjuje na 6:5.

Nažalost, Australija nakon sjajnog loba Koterila uspeva u potpunosti da se vrati u meč (6:6), a neverovatna serija Ozija nastavila se i posle dva vezana gola Jangera koji je doneo veliki preokret svom timu (6:8).

Veliku seriju Australije (4:0), prekinuo je Milan Aleksić početkom poslednje četvrtine. Srbija je u nastavku meča podigla nivo odbrane što se odma odrazilo na rezultat. Usledio je veliki preokret naših momaka. Najpre je Stefan Mitrović izjednačio na 8:8, a zatim je kapiten Gocić postigao gol za prednost Srbije 9:8. Sjajnu seriju produžio je Filipović, fenomenalnim golom iz velike daljine (10:8). Do kraja meča Australija je uspela samo da ublaži poraz (10:9).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track