FEDERER NA NOVAKOVOJ STRANI: Rodžer sve najbolje o Đokoviću posle finala Vimbldona!
Foto: Youtube

Veliki šampion priznao da je Nole zasluženo trijumfovao

FEDERER NA NOVAKOVOJ STRANI: Rodžer sve najbolje o Đokoviću posle finala Vimbldona!

Tenis -
Apsolutno sve sam pokušao, ali nije vredelo. Sigurno je da će Đoković do kraja karijere biti u najužem krugu najvećih svih vremena, poručio Federer

Rodžer Federer je posle finala Vimbldona jako biranim rečima govorio o svom suparniku. Nakon što gaje Novak Đoković sa 7:6(1), 6:7(10), 6:4, 6:3 pobedio u finalu Vimbldona, uprkos tome je učinio sve da stane na put dominaciji Novaka i zaustavi Srbina, Rodžer nije štedeo reči hvale za najboljeg tenisera sveta.- Apsolutno sve sam pokušao, ali nije vredelo… Novak je ne samo danas odigrao sjajno, već kroz čitav turnir i zasluženo je pobedio. Svaka čast, Novače – poručio je sedmostruki šampion Vimbldona novom/starom šampionu posle finala.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Za Federera su još posle prethodnog finala mnogi tvrdili da neće imati snage da igra u još jednom meču za trofej u Londonu, da je star, da je pred penzijom… I prevarili su se.Švajcarac i dalje igra tenis na vrhunskom nivou i nema nameru da staje.- Naporno radim, ali i ostali rade. I dalje sam vrlo gladan pobeda i trofeja i vrlo motivisan. Volim ovde da igram, privilegija je igrati ove i biti u finalu. Želeo sam da pobedim, ali je Novak bio veoma dobar danas. Bez obzira na poraz uživao sam – rekao je Federer tokom svečane ceremonije.

Novinari su na konferenciji za medije posle meča upitali su ga i šta misli dokle Đoković može da dogura kada je u pitanju večna lista tenisa, na šta je Federer na sva usta nahvalio najboljeg tenisera sveta.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

- Novak se primiče vrhu, ide na gore. Napravio je veliko ime time što je osvojio toliki broj titula na različitim Gren slemovima. Za njega je najvažnije to što se ne povređuje, telo mu je u dobrom stanju. Dok još uvek igramo ne razmišljamo o tome gde smo na toj listi, ali sigurno je da će Đoković do kraja karijere biti u najužem krugu najvećih svih vremena - istakao je Federer.

http://www.youtube.com/watch?v=9MDZm_vpp20

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track