POBEDE SRBA U HOLANDIJI I NEMAČKOJ: Jeleni i Viktoru prija trava, oboje stigli do polufinala
Foto: Fonet

Uspesi naših tenisera

POBEDE SRBA U HOLANDIJI I NEMAČKOJ: Jeleni i Viktoru prija trava, oboje stigli do polufinala

Tenis -
Jankovićeva će se za finale boriti sa Belindom Bečić, a Troicki sa boljim iz duela Zverev - Čilić

Srpski teniseri Jelena Janković i Viktor Troicki plasirali su se u polufinala turnira u Hertogenbošu i Štutgartu, koji se igraju na travi.

Jankovićeva je danas u polufinalu pobedila Nemicu Aniku Bek sa 6:4, 6:1. Jelena je opravdala ulogu favorita protiv 69. igračice na svetu i posle sat i 12 minuta došla do drugog trijumfa u međusobnim duelima.

Njena protivnica u polufinalu biće Belinda Benčić (Švajcarska), koja je sa 2:1 u setovima savladala Francuskinju Kristinu Mladenović.

U drugom polufinalu sastaće se Kiki Bertens iz Holandije i Kamila Đorđi iz Italije.

Srpska teniserka će zajedno sa Ruskinjom Anastasijom Pavljučenkovom igrati u finalu dublova, pošto su im Timea Baboš i Kristina Mladenović predale meč bez borbe.

Turnir u Hertogenbošu igra se za nagradni fond 250.000 dolara.

Viktor Troicki je u Štutgartu u četvrtfinalu bio bolji od Australijanca Sema Grota sa 7:6 (7:3), 6:1. Protivnik Troickog u borbi za finale biće pobednik meča Miša Zverev (Nemačka) - Marin Čilić (Hrvatska).

U drugom polufinalu sastaju se Španac Rafael Nadal i Francuz Gael Monfis. Nadal je bio bolji od Bernarda Tomića iz Australije sa 6:4, 6:7 (5:7), 6:3, dok je Monfis eliminisao domaćeg igrača Filipa Kolšrajbera sa 7:5, 3:6, 6:3.

Turnir u Štutgartu igra se za nagradni fond od 642,070 dolara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track