Počeo sa indeksovcima

KURIR TV SEĆATE LI SE GEDŽE IZ KURSADŽIJA Nekad su ga žene ŠTIPALE za guzu, danas je NEPREPOZNATLJIV

Stars -

Ranko Goranović, Nikšićanin koji je prohodao u Srbiji, jedan je od "kursadžija" koga se svi sećaju kao seljaka Gedžu.

Iako je radio u "Indeksovom radio pozorištu", turneje s predstavom "Izaberi" u kojoj se bori protiv narkomanije po Srbiji, scenarija po kojima glumi, svi ga poznaju po urnebesnoj "Policijskoj stanici", "Kursadžijama" i, naravno, onom brkatom, dovitljivom spadalu - Gedži.

Poslednje vreme se ne pojavljuje mnogo u javnosti, a Kurirov paparaco ga je uslikao u noćnom autobusu 56 dok se, navodno, vraćao sa pozorišne predstave. Skoro neprepoznatljiv bez brkova, popularni Gedža se sve vreme bio na telefonu. U kariranoj košulji, farmerkama i starkama nije izgledao kao neko ko je samo pre nekog vremena bio jedan od najpopularnijh glumaca u Srbije.

Foto P. Latinović
Foto P. Latinović

"Kursadžijama" se svašta dešava čim iziđu iz učionice. Recimo, priđe čovek i pita: "Može li moja supruga da se slika sa vama?" Ona me zagrli oko struka, ja nju oko ramena, uhvatim je za mišicu, da ne bi bilo pogrešno protumačeno, a u trenutku kada on treba da okine, ona me uhvati za zadnjicu. To se ne dešava samo meni, to se dešava svima nama", prepričavao je Ranko anegdote iz vremena kada su bili popularni ne samo u Srbiji, nego i širom regiona.

Foto P. Latinović
Foto P. Latinović

EPK/Vesti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja