Egzekucija u Teksasu

UBICA PRED IZVRŠENJE SMRTNE KAZNE: Život je smrt, a smrt je život

Planeta

Autor:

Nadam se da će svi koji imaju negativna osećanja prema meni to prevazići. Život je suviše kratak za gajenje osećanja mržnje i gneva. To je to, bile su poslednje reči Ričarda Koba

smrtonosna injekcija, teksas, pogubljenje, smrtna kazna, beta ap

HANTSVIL - U Teksasu je noćas izvršena smrtna kazna nad zatvorenikom osuđenim za ubistvo jedne od tri osobe koje su on i njegov partner oteli za vreme pljačke prodavnice pre skoro 11 godina.

Ričard Kob (29) nije negirao ubistvo Keneta Vandevera na jednom polju u istočnom Teksasu, gde su ubijene još dve žene, a jedna je silovana. On je osuđen za ubistvo s predumišljajem.

"Život je smrt, a smrt je život. Nadam se da će jednog dana ovaj apsurd do koga je čovečanstvo došlo biti okončan. Život je suviše kratak. Nadam se da će svi koji imaju negativna osećanja prema meni to prevazići. Život je suviše kratak za gajenje osećanja mržnje i gneva. To je to", bile su poslednje Kobove reči.

Otac, maćeha i polubrat čoveka koga je Kob ubio bili su u publici koja je posmatrala egzekuciju. Tu je bila i jedna od žena koju su napali i pucali u nju, ali je preživela i svedočila protiv Koba.

"Mislim da je pravda zadovoljena, ali nema svrhe govoriti o tome. Ali mislim da pravosudni sistem treba da bude stroži. On je samo zaspao. To je sve", izjavio je otac Kobove žrtve Don Vandever posle egzekucije.

Niki Denijels (29), koja je silovana i ustreljena 2002, ali je preživela i svedočila protiv Koba, rekla je da je mislila da će Kob pokazati kajanje i da se nadala da će joj se obratiti.

"Videla sam istu zlu osobu koju sam videla pre 11 godina. On je definitivno pokazao pravu prirodu", kazala je ona.

>> Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir <<
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

To je već tradicija u NBS. Ovo je nešto što bode oči i smeta javnosti i primer da se ne sprovode mere štednje Branko Radun, politički analitičar

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!

Testirajte novu verziju portala

Kurir Beta
Klikni ovde