UBISTVO U HACIJENDI: Prijatelj Ace Lukasa ubijen u sačekuši!

Zločin na parkingu u Rakovici

UBISTVO U HACIJENDI: Prijatelj Ace Lukasa ubijen u sačekuši!

Crna Hronika -
Nemanja Loncović (43), vlasnik restorana „Hacijenda rodizio“, brutalno likvidiran ispred zgrade u kojoj je živeo

BEOGRAD - Ubijen na kućnom pragu!Nemanja Loncović (43), vlasnik novobeogradskog restorana „Hacijenda rodizio“ i veliki prijatelj pevača Ace Lukasa, ubijen je u noći između četvrtka i petka na parkingu zgrade u kojoj je živeo u Rakovici.Bekstvo prema Ibarskoj- Loncović je ispred zgrade parkirao „mercedes“, vlasništvo rentakara iz Nemačke, i ugasio motor. U tom trenutku napadač je najverovatnije prišao i kroz prozor kola ispalio mu hitac iz pištolja u glavu, a zatim pobegao stazom koja vodi pored zgrade do automobila, u kojem ga je čekao saučesnik. Sumnja se da su pobegli ka Ibarskoj magistrali - kaže izvor Kurira iz istrage.Pucnjava je probudila komšiju iz prizemlja zgrade, koji je odmah pozvao policiju.- Dok je bio na telefonskoj vezi s policijom, komšija je prišao automobilu i video nastradalog, kojem je glava, sva u krvi, klonula na volanu - kazao je naš sagovornik.Nakon što je stigla policija, komšije su probudile Loncovićevu suprugu Violetu i najpre joj rekli da joj je muž ranjen.- Žena je istrčala ispred zgrade, plakala je i jaukala. Molila je policajce da je puste da vidi Nemanju, ali joj nisu dozvolili. Komšije su je držale da ne padne, potom su joj došli i sin i ćerka, a najmlađa šestogodišnja devojčica je spavala - kaže izvor Kurira.Kamere snimile zločin?Policija još nije utvrdila motiv likvidacije.- Pregledamo snimke sigurnosnih kamera s okolnih objekata kako bismo identifikovali napadača. Razgovarali smo s Loncovićevim prijateljima i suprugom kako bismo utvrdili motiv ubistva - kaže naš sagovornik i dodaje da je nastradali odranije poznat policiji.Supruga i roditelji Nemanje Loncovića juče nisu želeli da daju bilo kakve izjave za medije, ali rođaci su rekli da Nemanja nikad nije pominjao da mu neko preti.- Bio je uspešan poslovan čovek i znamo da mu je Aca Lukas bio veliki prijatelj - rekla je jedna rođaka. Komšije kažu da je Nemanja bio divan čovek i otac.Aca Lukas potresen- Uvek bi nam se ljubazno javljao, a i deca su mu mnogo dobra i lepo vaspitana - kazala je komšinica. Poznati pevač Aca Lukas vest o tragediji saznao je u inostranstvu.- Duže od deset godina bio sam prijatelj s Nemanjom, ali sticajem okolnosti dugo se nismo videli. Nemanja je bio dobar čovek i žao mi je što mu se ovo dogodilo - rekao je Lukas za Kurir.

Ubijen... Nemanja Loncović. Izgubio prijatelja... Aca Lukas
Ubijen... Nemanja Loncović. Izgubio prijatelja... Aca Lukas

Uviđaj... Policajci pored vozila u kojem je ubijen Loncović
Uviđaj... Policajci pored vozila u kojem je ubijen Loncović

Držao restorane i firmuNemanja Loncović je, osim „Hacijende“, držao i elitni restoran na Topčiderskoj zvezdi, a bio je i direktor i većinski vlasnik „Meteor grupe“, firme koja je registrovana u Češkoj.- Iako se kompanija vodi kao strana, njegovi suvlasnici su Srbi iz Kuršumlije, dok je jedan od vlasnika rodom Nikšićanin, koji poslednjih nekoliko godina živi u Beogradu. Ova kompanija bavila se trgovinom - kaže naš sagovornik.Kako nezvanično saznajemo, Loncović se navodno bavio i izgradnjom nekretnina.

Ubica opipao puls policijiPoliciji je 45 minuta pre ubistva prijavljeno da se samo dve ulice dalje čuje rafalna paljba. Patrola je odmah izašla na lice mesta, ali nije našla nikakve tragove vatrenog obračuna. Utvrđeno je da je taj poziv upućen iz centra Beograda s telefonske govornice, pa nije isključeno da je policiju pozvao neko od saučesnika kako bi proverio koliko je vremena potrebno policiji da se odazove pozivu. Policijska stanica je, inače, svega 500 metara udaljena od zgrade ubijenog - kaže naš sagovornik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja