MORAO BI DA RADI 5.000 GODINA KAO POLICAJAC DA BI IMAO 48 MILIONA EVRA NA RAČUNU Padaju Zvicerovi "vojnici", samo Ljuba nema nigde
Foto: Profimedia/AFP/Savo Prelević, Privatna Arhiva, Screenshot/Libertas/SKY aplikacija

MORAO BI DA RADI 5.000 GODINA KAO POLICAJAC DA BI IMAO 48 MILIONA EVRA NA RAČUNU Padaju Zvicerovi "vojnici", samo Ljuba nema nigde

Crna Hronika -

Saradnici crnogorskog policajca Ljuba Milovića, Strahinja Kutlešić i Aleksandar Milojević, uhapšeni su u Austriji zbog sumnje da su radili za kavački klan i Radoja Zvicera, dok je Milović i dalje u bekstvu. Milovićevo ime se ovih dana ponovo pominje u javnosti u kontekstu prljavih policajaca koji su u Crnoj Gori sarađivali sa kriminalnim grupama, kao i njegov bankovni račun na kom se nalazi 48 miliona evra.

Srbin Aleksandar Milojević (54) koji se dovodi u vezu sa odbeglim crnogorskim policajcem Ljubom Milovićem, uhapšen je pre nekoliko dana u glavnom gradu Austrije, po međunarodnoj poternici koju je za njim raspisao Intrpol, a pravdi je priveden i Strahinja Kutlešić. Oni su optuženi da su bili deo kriminalne grupe Ljuba Milovića, koja je za cilj imala pranje i transport novca stečenog kriminalnim aktivnostima, koji su na razne načine dostavljali u Crnu Goru, a u čemu su im, pored ostalih, pomogli srpski službenici MUP i BIA, inače supružnici, Daniel i Dušica Jovanović.

Milojević je vlasnik firme iz Aranđelovca koja se bavi prodajom cveća, zahvaljujući kojoj je dobio nadimak „Zvicerov cvećar“.

Zvicerov cvećar
Zvicerov cvećarfoto: Printscreen/Facebook

Paralelno sa tim, od Ljuba Milovića ni traga, ni glasa. Reč je o policijskom službeniku koji se sa kavačkim klanom spojio preko uhapšenog bezbednjaka Petra Lazovića. Koristio je Skaj aplikaciju na kojoj se potpisivao kao Oficir ili Zli poručnik, a sa „kavčanima“ i prljavim policajcima razmenio je više od 100.000 poruka! Njegova i Lazovićeva uloga u kavačkom klanu bila je da odaju službene informacije kriminalcima, ali su i sami učestvovali u organizovanju šverca i pranju novca.

Međutim, kako se može videti iz Skaj poruka koje su objavile Vijesti, Milović je sa Zvicerom gradio odnos mimo Lazovića, pa su tako njih dvojica često razgovarali o brojnim temama poput prilika u politici i pravosuđu, pominjali su često Lazovićevog oca Zorana, nekadašnjeg direktora Uprave policije ali i o nedavno uhapšenom Milivoju Katniću, nekadašnjem specijalnom državnom tužiocu u Crnoj Gori.

Ljubo Milović
Ljubo Milovićfoto: Screenshot/Libertas/SKY aplikacija

O Ljubu Miloviću su bezbednosne službe još 2021. godine dobile informacije da postoje sumnje da radi za mafiju, a ne protiv nje, ali ga upravo Specijalno državno tužilaštvo kojim je u to vreme rukovodio sada uhapšeni Katnić, nije procesuiralo.

Milioni na računu

Za Milovića se može reći da je bio i blagajnik kavačkog klana jer je dobar deo ilegalno stečenog novca držao na svojim računima. Kako je ranije objavljeno, na samo jednom Milović poseduje 48 miliona evra, zbog čega se često naziva i najbogatijim policajcem u Crnoj Gori. O njegovom imetku nedavno je govorio i ministar unutrašnjih poslova u Crnoj Gori Danilo Šaranović, rekavši da bi odbegli policajac Milović mogao da opravda 48 miliona evra koje ima na računu da je bio policajac 5.000 godina, budući da je zarađivao platu od 800 evra.

Ljubo Milović je karijeru u policiji započeo još 2002. godine kao policijski pripravnik u Centru bezbednosti Nikšić, gde je radio do 2007. godine kada je rešenjem tadašnjeg direktora Uprave policije, Veselina Veljovića, prebačen u Odeljenje bezbednosti Kotor, na mesto samostalnog inspektora za narkotike.

Potom se raspoređuje u Područnu jedinicu Herceg Novi, u Odsek za borbu protiv droge, a ubrzo napreduje u zvanje starijeg policijskog komesara za borbu protiv droge, u Upravi policije, Odsek za borbu protiv droge i krijumčarenja, Grupa za suzbijanje droge – Herceg Novi, Kotor i Tivat.

Inače, Milović je u Srbiji optužen da je vođa kriminalne grupe koja je švercovala drogu iz Ekvadora u zemlje Evrope, a pored kavčana, slovi i za osobu blisku narko-bosu Darku Šariću.

Kurir.rs/Nova

Preneo: R.J.

Bonus video:

01:28

ZVICER JE POBEGAO JER JE BIO UPOZOREN OD STRANE NJIH! Stručnjaci: Ako krenete na kriminalnu grupu PUCAĆE U GLAVU bez ustezanja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track