APSOLUTNA DOMINACIJA! DUPLA KRUNA CRVENE ZVEZDE! Tim Vladana Milojevića SRUŠIO Vojvodinu za TROFEJ u Kupu!
Foto: Petar Aleksić

finale kupa

APSOLUTNA DOMINACIJA! DUPLA KRUNA CRVENE ZVEZDE! Tim Vladana Milojevića SRUŠIO Vojvodinu za TROFEJ u Kupu!

Fudbal -

CRVENA ZVEZDA - VOJVODINA 2:1 (1:0)

1 / 68 Foto: Petar Aleksić

Crvena zvezda je osvajač Kupa Srbija! Crveno-beli su pobedili Vojvodinu rezultatom 2:1 (1:0) u pravoj fudbalskoj poslastici na predivnom "Lagatoru" u Loznici! Golove vredne trofeja postigli su Mirko Ivanić u 37. i Uroš Spajić u 66. minutu!

Počasni gol za Vojvodinu je delo Vukanovića u 98. minutu.

Zvezda je potvrdila da je najbolji tim u zemlji, a nova DUPLA KRUNA je dokaz za tako nešto! Vladan Milojević je još jednom pokazao da je jedan od najuspečnijih stručnjaka u dugoj istoriji trenera Crvene Zvezde!

Gledali smo odlično prvo poluvreme na krcatom "Lagatoru".

Prvu priliku na meču imao je Vukanović za Vojvodinu već u trećem minutu, ali je odlično reagovao Glazer.

Zvezda je preuzela inicijativu i kontrolu meča, ređale su se šanse, a najraspoloženiji za igru bio je Mirko Ivanić. Vezni fudbaler crveno-belih je prodirao preko leve strane, a težište igre je bilo upravo na toj strani. Prilike su propuštali redom Bukari, Stamenić i Hvang, a onda je umalo stigla kazna. Ivanović je izašao sam ispred Glazera u 35. minutu, ali se mladi reprezentativac Srbije propisno obrukao.

Usledila je kazna, a Mirko Ivanić je krunisao svoju fenomenalnu igru golom. Najbolje se snašao Mirko u šasnaestercu Voše i iz okreta je matirao Carevića.

Samo dva minuta kasnije, Endiaj duplira prednost crveno-belih, na asistenciju Rdoića. Sudija Ilić je sačekao, konsultovao se sa VAR sobom, a nakon pet minuta gledanja snimka, gol je poništen zbog minimalnog ofsajda u začetku akcije.

Sari je imao priliku da kazni promašaje Zvezde, ali je njegov udarac otišao tik pored gola! Gledali smo fantastičan fudbal u prvom delu igre.

Samo što je startovao drugi deo igre, odmah prekid. Stotine rolni papira je uletelo na teren, tačnije u peterac Vojvodine. Golman Novosađana Carević je pogođen rolnom u glavu i ostao je da leži. Ušla je i lekarska služba! Pridigao se golman Novosađana, a uz asistenciju fudbalera oba tima i redarske službe, očišćen je teren, a meč nastavljen.

Gledali smo rovovsku borbu u drugom delu igre. Spajić je ostao da leži nakon udarca Carevića, a gledali smo novi prekid koji je trajao pet minuta. Defanzivac Zvezde se vratio i nastavio meč, a upravo on je bio strelac za crveno-bele koji su duplirali prednost u 66. minutu!

Hvang je izveo korner, a Spajić se poklonio za veliko slavlje! Prethodno je Zvezdi poništen gol Zbog ofsajda Endiaja, drugi put na meču! Vojvodina je napadala, na teren je ušao bivši igrač Crvene zvezde Andrija Radulović koji je imao najbolju šansu, ali se obrukao promašivši okvir gola sam sa pet metara! Treći poništen pogodak za Zvezdu u 82. minutu, Endiaj je opet bio strelac, ali je nakon pregledanog VAR-a dosuđen ofsajd!

Vukanović je u 98. minutu doneo nadu svom timu, ali je to bilo sve što smo videli od Vojvodine!

Do kraja nije bilo promene rezultata, a izabranici Vladana Milojevića su potpuno zasluženo podigli trofej namenjen osvajaču Kupa i potvrdili svoju dominaciju!

Tok meča:

Drugo poluvreme:

98. minut - Vukanović smanjuje prednost Zvezde i vraća nadu svom timu!

95. minut - Milojević je izmenio Hvanga, Endiaja i Ivanića, priliku su dobili Mimović, Šljivić i Knežević!

Devet minuta nadoknade!

90. minut - Velika prilika za Kataija, ali je bio neprecizan!

88. minut - Još jedan prekid, ubačena je baklja ispred Omrija Glazera i novi prekid u Loznici!

82. minut - Treći poništen gol za Zvezdu! Strelac je bio Endiaj, ali je nakon intervencije VAR sobe ponovo dosuđen ofsajd!

74. minut - Milojević pravi dvostruku izmenu. Katai umesto Stamenića, Kanga menja Bukarija.

73. minut - Pritisak Vojvodine koja je krenula na sve ili ništa. Šutirao je još jedan bivši fudbaler Crvene zvezde Njegoš Petrović, ali je njegov udarac lako ukrotio Glazer!

70. minut - Velika prilika za Vojvodinu. Mladi Andrija Radulović je bio sam kao duh ispred Glazera, ali je sa pet metara prebacio GOL! Umalo da bivši igrač crveno-belih vrati nadu svom timu samo nekoliko minuta nakon ulaska!

66. minut - GOOOOL! Ivanić je šutirao, ali je blokiran, pa crveno-beli imaju novi korner! Hvang je centrirao , a Spajić postiže GOL glavom! Pre samo nekoliko minuta je bio na zemlji, nokautiran od strane golmana Vojvodine, ali je stameni defanzivac pokazao koliko je čvrst, najbolje se snašao i doneo prednost svom timu!

61. minut - Još jedan poništen gol za Zvezdu! Hvang je sjajno uposlio Endiaja koji je istrčao kontru. Špic Zvezde je odložio loptu Hvangu koji je šutirao, a lopta se odbila od defanzivca Vojvodine i došla do Bukarija koji postiže gol, ali je isti poništen zbog nedozvoljene pozicije!

60. minut - Prvi korner za Zvezdu posle sat vremena igre! Hvang je centrirao, lopta je stigla do Dragovića, ali bez opasnosti po Carevića!

58. minut - Vratio se stameni defanzivac crveno-belih! Prava "muška" utakmica u Loznici!

57. minut - Nastavljen je susret, Spajić je van terena! Videćemo može li da nastavi meč!

54. minut - Strašan sudar u kaznenom prostoru Vojvodine. Spajić i Carević su imali kontakt i ostali da leže. Stiče se utisak da je pri ispucavanju lopte Carević pesnicom pogodio u glavu defanzivca Zvezde! Ofsajd je dosuđen.

Crvena zvezda
foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

50. minut - Pridigao se golman Vojvodine, igrači su pomogli redarskim službama da uklone papire, a uskoro se očekuje nastavak meča. Zvanični spiker je upozorio da će tribina biti ispražnjena ukoliko se nešto slično ponovi!

45. minut - Počelo je drugo poluvreme u Loznici! Samo što je startovao drugi deo igre, odmah prekid. Stotine rolni papira je uletelo na teren, tačnije u peterac Vojvodine. Golman Novosađana Carević je pogođen rolnom u glavu i ostao je da leži. Ušla je i lekarska služba!

Crvena Zvezda
foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

Prvo poluvreme:

50. minut - Prvi korner za Vojvodinu, centrirao je Seri, a Glazer je rutinski intervenisao! KRAJ prvog dela igre!

47. minut - Ogromna prilika za Serija, šutirao je snažno sa 20 metara od gola Crvene zvezde, ali je bio za malo neprecizan!

Dugo je trajala pauza oko gledanja VAR-a, poluvreme je produženo za pet min, ali će se igrati sigurno još toliko.

40. minut - Šerif Endiaj je na asistenciju Rodića Matirao Carevića. Gol je poništen! Sudija Ilić je gledao VAR, a na kraju je dosušena nedozvoljena pozicija! Endiaj je nakon proslave gola dobio đuti karton, ali uzalud!

37. minut - GOOOL, Mirko Ivanić donosi prednost Crvenoj zvezdi! Najbolji igrač Zvezde danas se odlično snašao u šesnaestercu Novosašana i bez problema je, iz okreta, matirao Carevića. Ovo je njegov prvi gol u Kupu ove sezone, ali najbitniji!

35. minut - Kakva šansa za Mihajla Ivanovića, izašao je sam pred Glazera, ali je promašio gol sa tri metra! Najbolja prilika na meču!

33. minut - Dobra prilika za Vojvodinu, Vukanović je imao minijaturu u kaznenom prostoru Zvezde, ali je njegov udarac izblokiran!

29. minut - Prve čarke na terenu, Crnomarković i Endiaj u klinču. Defanzivac Vojvodine je davio napadača Crvene zvezde i zaradio je žuti karton!

23. minut - Nova prilika za Zvezdu, dugo je vukao loptu Ivanić, odložio je za Hvanga koji je nezgodno šutirao, ali je Carević bio siguran!

19. minut - Žuti karton za Marka Stamenića, oštro je startovao na Aleksu Vukanovića i zasluženo dobio javnu opomenu.

17. minut - Igra se na polovini Vojvodine koja se brani. Zvezda napada uglavnom preko levog boka, ali za sada defanziva Novosađana odoleva. Videćemo koliko mogu da izdrže.

13. minut - Najbolja šansa za Zvezdu, Bukari je izašao sam ispred Carevića, ali se obrukao šutiravši pored gola!

12. minut - Nova prilika za Zvezdu, Olajinka je probio po levom boku, Stamenić se ubacio iz drugog plana, ali njegov šut nije bio precizan!

9. minut - Još jedna šansa za Zvezdu, glavni akter ponovo Mirko Ivanić koji je izašao pred golmana gostiju, ali nije bio precizan! Veliki pritisak crveno-belih!

7. minut - Odlična šansa za Zvezdu, Ivanić je probio po levom boku, ubacio je loptu u šesnaesterac, Stamenić je preskočio, a Bukari šutirao, ali neprecizno. Utakmica sa puno ritma na startu!

Mali prekid, čeka se da se rasčisti dim.

3. minut - Velika šansa za Vojvodinu, Vukanović je izašao sam ispred Glazera koji je fantastično reagovao!

1. minut - Počela je utakmica. Imala je Zvezda opasan napad preko Ivanića, ali bez realizacije!

Pre meča:

Fenomenalna koreografija Delija pred početak meča, priželjkuju duplu krunu!.

Crvena Zvezda
foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

Navijači Vojvodine takođe sa koreografijom.

Crvena zvezda
foto: Kurir sport / Aleksandar Radonić

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi gleda meč sa tribina!

Crvena Zvezda, Vojvodina
foto: Petar Aleksić

Tu je i potpredsednik FSS-a Branislav Nedimović.

Crvena Zvezda, Vojvodina
foto: Petar Aleksić

Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine su izašli na zagrevanje 45 minuta pred start meča.

1 / 2 Foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

Poznati su sastavi:

Crvena zvezda – Vojvodina 20.15

Stadion: Lagator (Loznica); Sudija: Milan Ilić

Crvena zvezda: Glazer – Mijailović, Spajić, Dragović, Rodić – Hvang, Stamenić – Bukari, Ivanić, Olanjinka – Endiaje

Vojvodina: Carević – Lazarević, Crnomarković, Korać, Đorđević – Petrović, Savićević – Ivanović, Zukić, Seri – Vukanović

Navijači Vojvodine pristižu na stadion. Atmosfera je opuštena, sede i smeju se. Delija još uvak nema na tribinama.

Crvena zvezda
foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

Igrači oba tima su na terenu, proveravaju uslove pre zvaničnog zagrevanja. Videli smo lepu scenu, srdačan pozdrav trenera crveno-belih Vladana Milojevića i bivšeg igrača kluba iz Ljutice Bogdana, a sada uzdanice Vojvodine Alekse Vukanovića.

Crvena Zvezda
foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

Jaka kiša pada u Loznici dva sata pre početka meča, a prognoza je takva da neće stati do početka meča. Ono što je dobro je da su tribine natkrivene, tako da padavine neće uticati na gledaoce.

Teren je u savršenom stanju, posebno ako se uzme u obzir da jaka kiša pada već satima.

00:28

Stadion Lagator pred pocetak finala Kupa

Gužva u Loznici je velika, razlog su loše vreme, veliko interesovanje i pojačana kontrola policije.

Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine će odmeriti snage u finalu Kupa Srbije na stadionu "Lagator" u Loznici sa početkom od 20.15 časova.

Beogradski crveno-beli su uspeli da odbrane titulu šampiona Srbije, a cilj im je da u svoje vitrine donesu još jedan pehar i da osvoje novu duplu krunu.

Što se Vojvodine tiče, borba za trofej im je prioriet, ali bi izabranici Božidara Bandovića trijumfom nad favorizovanim rivalom obezbedili evropsku jesen.

Meč će se odigrati na velelepnom novom stadionu u Loznici, a igrači oba tima su već imali prilike da se upoznaju sa podlogom na treningu.

Potražnja za kartama je neviđena, stadion je uveliko rasprodat, a jedan duhoviti navijač ima urnebesnu ponudu da dođe do vrednog parčeta hartije.

Pred ovaj meč, trener Crvene zvezde Vladan Milojević istakao je da očekuje zanimljiv meč:

- Vojvodina ima odlične pojedince, u poslednje vreme igraju zaista dobro, u odličnom su momentumu. Moramo da obratimo pažnju na Vojvodinu kao celinu, a ne samo na pojedince.

Igraju dobro, kompaktno, imaju svoje mehanizme. Vojvodina ne može nikad da se gleda kroz pojedince, uvek mora da se posmatra kao tim. Obratićemo pažnju na ekipu, a određeni igrač se uvek istaknu.

Očekujem dobru atmosferu. Imam informacije da je Lagator lep stadion, kao i da je teren dobar. Sjajno je što možemo da se pohvalimo novim stadionima u Loznici, Zaječaru i Leskovcu, svaka čast na tome državi i Fudbalskom savezu Srbije. Biće nam čast da igramo na tako lepom zdanju - rekao je trener Crvene zvezde.

Strateg "lala" Božidar Bandović respektuje rivala, ali želi trijumf.

- Svesni smo da možemo da budemo upisani u istoriju, to je neka vrsta pritiska, ali moramo da budemo fokusirani na teren, a ne rezultat, verujem u igrače i tu sam da ih podržim kad naprave greške. Moramo da budemo fokusirani na to šta ćemo da radimo. Trofej bi bio značajan za klub. Zvezda je jedna vrsta favorita, veliki klub sa puno trofeja, ali daćemo sve od sebe - rekao je Bandović.

Ovo će biti treći put da se beogradski i novosadski crveno-beli bore za trofej u najmasovnijem takmičenju, a prethodna dva oputa uspečnija je bila Zvezda.

Šampioni Srbije su slavili 2007. godine rezultatom 2:0 i 2010. godine 3:0.

Ostaje nam da vidimo kako će se završiti današnji meč, a sigurno je da neće nedostajati uzbuđenja.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:29

Delije, Crvena zvezda, Zenit, Marš na Drinu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track