MILJANA KECMANOVIĆ STIGLA U PALATU PRAVDE, OVAKO SE PONAŠALA: Ignorisala roditelje dece koju je u školi ubio njen sin (FOTO)
Optužena Miljana Kecmanović, Foto: Stefan Stojanović/ Mondo

viši sud u beogradu

MILJANA KECMANOVIĆ STIGLA U PALATU PRAVDE, OVAKO SE PONAŠALA: Ignorisala roditelje dece koju je u školi ubio njen sin (FOTO)

Crna Hronika -

Miljana Kecmanović, majka dečaka ubice koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro vršnjaka i radnika obezbeđenja, u Viši sud u Beogradu u kom se nastavlja suđenje njoj i njenom suprugu Vladimiru Kecmanoviću, stigla je u pratnji svojih branilaca.

U sud su kao i na svako suđenje došli roditelji dece koju je u jezivom masakru ubio sin bračnog para.

Palata Prevde, OŠ Vladislav Ribnikar, Vladislav Ribnikar, suđenje
foto: Stefan Stojanović/ Mondo

- I dok su roditelji delovali kao da skupljaju snagu za ono što predstoji u sudnici, ona je ih potpuno ignorisala, okrenuvši im praktično leđa. Inače, navodno je na prethodnom suđenju izjavila da je pokušala da ih kontaktira i izjavi im saučešće, ali njeno ponašanje u sudu, gde ih redovno sreće, uopšte ne izgleda kao da ima potrebu da im se obrati - kaže sagovornik Kurira.

Roditelji ubijene dece
Roditelji ubijene decefoto: Kurir

Podsetimo, roditelji dečaka ubice negirali su krivicu na početku suđenja. Odbili su da odgovaraju na pitanja advokata porodica žrtava, i Miljana Kecmanović bi danas trebalo da nastavi da odgovara na pitanja koja imaju da joj postave roditelji ubijene i ranjene dece, kao i porodice ubijenog radnika obezeđenja škole.

Više javno tužilaštvo u Beogradu, podsetimo, tereti Vladimira Kecmanovića da je izvršio krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti, dok je majka optužena zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja.

- Postoji opravdana sumnja da je otac u periodu od godinu dana pre tragedije u OŠ “Vladislav Ribnikar obučavao svog 13- godišnjeg sina, da rukuje vazdušnim i vatrenim oružjem, kao i pripadajućom municijom, te da gađa u mete. On ga je, kako se sumnja, u tri navrata vodio u streljački klub, i u etno selo, gde je vežbao gađanje u pokretne mete i koncentrične krugove uprkos činjenici da takva aktivnost i obuka očigledno ne odgovaraju njegovom uzrastu - saopšteno je iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu posle podizanja optužnice.

Glavni javni tužilac Nenad Stefanović
Glavni javni tužilac Nenad Stefanovićfoto: Stefan Stojanović/ Mondo

Inače, suđenjima koja su zatvorena za javnost prisustvuje i glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, Nenad Stefanović koji aktivno učestvuje u postupku, i kako je Kurir pisao, okrivljenima i sam postavlja pitanja.

Podsetimo, osim roditelja dečaka ubice, optužnicom su obuhvaćeni i vlasnik streljane u koju je otac dovodio dečaka ubicu, kao i instruktor gađanja i tužilaštvo ih sumnjiči za davanje lažnog iskaza.

Kako je Kurir pisao, na prethodnom suđenju, Miljana Kecmanović je šokirala sve u sudnici kada je na konkretno postavljeno pitanje otkud njen DNK na čauri, odgovorila "pustite mašti na volju".

1 / 7 Foto: Stefan Stojanović/ Mondo

- I njen muž koji je prvi iznosio odbranu i odgovarao na pitanja ostavio je u šoku sve prisutne kada je izjavio da on nije kriv "da su oni ugledna porodica i da ne treba da robija za nešto za šta nije kriv". Ponašanje roditelja dečaka ubice uznemirujuće je za roditelje ubijene dece, koji su, kako su oni odbili da odgovaraju na pitanja njihovih punomoćnika, prinuđeni da najbolnija pitanja o jezivom ubistvu dece sami postavljaju okrivljenima - dodaje naš sagovornik.

Bonus video:

03:27

SA MOJE LEVE MAJKA ANE BOŽOVIĆ, A SA DESNE SESTRE AĆIMOVIĆ Novinarka o PRVOM dolasku u Ribnikar: Ovako se SVE saznalo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track