"MIKA ME POZVAO U KANCELARIJU, BILA SAM LOŠE KADA SAM IZAŠLA" Mlada glumica svedočila protiv Aleksića! "OSEĆALA SAM SE NEMOĆNO"
Optuženi Miroslav Aleksić, Foto: Stefan Stojanović/ Mondo

viši sud u beogradu

"MIKA ME POZVAO U KANCELARIJU, BILA SAM LOŠE KADA SAM IZAŠLA" Mlada glumica svedočila protiv Aleksića! "OSEĆALA SAM SE NEMOĆNO"

Crna Hronika -

Suđenje Miroslavu Miki Aleksiću, vlasniku škole glume koji je optužen za silovanje i polno uznemiravanje učenica danas je nastavljeno pred Višim sudom u Beogradu svedočenjem devojke koja je ispirčala da ju je on seksualno uznemiravao 29. novembra 2020. godine kada je ona bila maloletna.

Podsetimo, prema optužnici, Aleksić se sumnjiči za nedozvoljene polne radnje nad tada maloletnom učenicom.

Devojka, koja ima status posebno osetljivog svedoka, danas je pred sudom ispričala da je Aleksić tokom časa pozvao u kancelariju i da je ona otišla.

- Pozvao me je u kancelariju. Šta se dogodilo sam shvatila tek kada sam izašla. Osećala sam se loše, bila sam u šoku. Uplašila sam se, osećala sam se nemoćno - ispričala je ona.

Kako je navela, iz kancelarije je izašla uplakana i odmah ispričala drugarici šta se dogodilo. Ona danas u sudnici nije iznosila detalje onoga što je preživela u kancelariji, jer je o tome već svedočila tokom istrage.

Aleksić sa brnaiocem u sudu
Aleksić sa brnaiocem u sudufoto: ATAImages

- On je za nas bio autoritet, ne znam šta bi bilo da ga tada u kancelariji nisam poslušala. Ne bih se stavljala u poziciju da ne izvršim njegovo naređenje - odgovorila je ona na pitanja, a potom na sledeće pitanje da li je mogla da napusti prostoriju odgovorila je:

- Nisam imala osećaj da mogu, ali su postojala vrata - objasnila je ona.

Kako je navela, tada je prestala da ide kod Aleksića na časove glume, a ubrzo je posle toga kontaktirala i devojka koja joj je ispričala da se i njoj dogodilo nešto slično.

Navela je i da joj je trebalo vreme da shvati šta joj je učinio neko kome je verovala, kao i da je potom sve ispričala roditeljima.

Inače i na današnjem suđenju sudija je opomenuo Aleksićevog branioca, advokata Zorana Jakovljevića, kom je odbio nekoliko pitanja. Iako mu je sudija rekao da tu odluku ne komentariše, on je nastavio da govorio uporedo sa sudijom, zbog čega ga je upozorio da mora da poštuje sud. Nastavak suđenja zakazan je za 25. jun kada bi oštećena Iva Ilinčić trebalo da svedoči.

Bonus video:

00:34

MIKA ALEKSIĆ DOŠAO U PALATU PRAVDE SA DULETOM SAVIĆEM: Samo što je ušao u sudnicu, ročište već odloženo (FOTO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja