PREDALA SE ŽENA ZVICEROVOG ATENTATORA: Danijela godinama bila u bekstvu, sa svekrvom pomagala Stefanu u izvršenju ubistva
Foto: Shutterstock, strana.ua

PREDALA SE ŽENA ZVICEROVOG ATENTATORA: Danijela godinama bila u bekstvu, sa svekrvom pomagala Stefanu u izvršenju ubistva

Crna Hronika -

Danijela Đukić Mandić, pripadnica kriminalne organizacije koju je, kako tvrde iz Specijalnog tužilaštva Crne Gore, formirao njen suprug Stefan Đukić, nakon višegodišnjeg bekstva, predala se prošle nedelje Višem sudu u Podgorici, a vanraspravno veće tog suda joj je 16. aprila odredilo pritvor, potvrđeno je "Danu" iz Višeg suda.

Pred tim sudom u toku je krivični postupak za ubistvo Jovana Klisića i ranjavanje Velizara Gardaševića 1. novembra 2019. godine ispred jednog lokala u Baru, za šta se kao direktni izvršilac tereti Stefan Đukić, dok su njegova supruga Danijela, njegova majka Zorica Đurović i njegov polubrat Vuk Lakićević, kao i Marko Vujadinović (27), Hasip Murić (44), Andrija Glavičanin i Bojan Vuksanović optuženi za stvaranje kriminalne organizacije.

Stefan Đukić
foto: Printscreen

On je, kako se sumnja, sa još dva neidentifikovana lica, vozilom marke "seat altea" došao ispred ugostiteljskog objekta "Savoja", gde su sačekali dolazak Klisića i Gardaševića, kada je okrivljeni Đukić sa zadnjeg sjedišta ispalio najmanje 15 projektila iz automata.

Đukić je optužen i da je dva i po meseca pre ovog zločina naoružan automatskom puškom upao u taj lokal da bi likvidirao Gardaševića, ali on u tom momentu nije bio tamo.

Ime Baranina Stefana Đukića, koji se ranije prezivao Mandić, dospelo je u žižu javnosti kada je sa Emilom Tuzovićem iz Podgorice i srpskim državljanima Petrom Jovanovićem i Milanom Brankovićem pokušao da ubije navodnog vođu "kavačkog klana" Radoja Zvicera u Kijevu. Oni su tada uhapšeni ubrzo i trenutno se nalaze u zatvoru u Ukrajini.

Stefan Đukić, lažni pasoš
foto: strana.ua

Kako je utvrđeno tokom istrage, Đukić je u Ukrajini boravio sa falsifikovanim pasošem Severne Makedonije. Šef tamošnje policije Igor Klimenko tada je saopštio da su napadači u Ukrajinu stigli početkom maja, nakon čega su kupili vozila, automatsko vatreno oružje i organizovali praćenje Zvicera i njegove porodice.

Saopštio je i da je ta četvorka pokušala da napusti Ukrajinu van carinskog nadzora, preko granice između te države i Moldavije.

U policijskim evidencijama oni su označeni kao pripadnici barskog klana na čijem se čelu nalazio Alan Kožar, koji je ubijen u Grčkoj.

Privremeno oduzeta imovina

Podgorički Viši sud ranije je, na zahtev SDT-a doneo mjeru kojom je privremeno oduzeo imovinu Danijeli B. Mandić zbog sumnje da je stečena nezakonito. Dokumentom Specijalnog državnog tužilaštva, odnosno tadašnjeg tužioca Saše Čađenovića, a koji je potvrdio Viši sud u Podgorici, njoj je privremeno zabranjeno raspolaganje sa dve livade površine 95 i 524 kvadrata, sa dva vinograda druge klase površine 53 i 193 metra kvadratna i stambenim objektom površine 209 kvadrata, koji je sagrađen bez građevinske dozvole.

Kurir.rs/Dan

Preneo: R.J.

Bonus video:

02:54

DESETKOVANI SU, OVO SU POTEZI OČAJNIKA! Stručnjaci o tunelu ispod suda u Podgorici: Kriminalni klanovi su prvi put u defanzivi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja