"KARLEUŠA BILA U KOLIMA SA ĆANDOM KADA SU NAMERAVALI DA GA UBIJU!" Ćerka vozača Zemunskog klana otkrila šta je rekao o CECI
Foto: Kurir Televizija, Damir Dervišagić, Petar Aleksić, Privatna Arhiva

ubistva zemunskog klana

"KARLEUŠA BILA U KOLIMA SA ĆANDOM KADA SU NAMERAVALI DA GA UBIJU!" Ćerka vozača Zemunskog klana otkrila šta je rekao o CECI

Crna Hronika -

Osnivač ozloglašenog Zemunskog klana, koji stoji iza ubistva premijera Zorana Đinđića, Dušan Spasojević je za svoju kriminalnu grupu imao posebnu reč - firma, koja je ujedno bila šifra za razgovor preko telefona.

Šifra koju je koristio Dušan Spasojević prilikom pripreme ubistava bila je "Ide za Kanadu". Kriminalna grupa se od 1997. godine postepeno uvećavala. Priključili su im se braća Aleksandar i Miloš Simović, Milan Jurišić, braća Fiškal iz Požarevca, Ninoslav Konstantinović i mnogi drugi.

Zemunski Klan, Dušan Simović, Mile Luković Kum, Milan Simović, Milan Simović Miško, Vladimir Milosavljević Budala, Milan Jurišić Jure, Aleksandar Simović Aca
foto: Privatna Arhiva

Zemunski klan je uvideo da najviše novca donose otmice. Njihove glavne mete bili su ljudi sa velikim kapitalom i ugledom. Najveća otmica koja je donela najviše novca ovoj grupi je otmica Miroslava Miškovića. Zaradili su čak 10 miliona maraka.

Pored procesa za ubistvo premijera države, pripadnicima Zemunskog klana se u drugom posebnom procesu sudilo za 17 ubistava, 3 otmice i 2 teroristička napada.

Nikola Bajić, koji služi kaznu od 35 godina zatvora u Zabeli zbog zločina Zemunskog klana, kroz svoju knjigu pokušaće da rekonstruiše sva dešavanja unutar same zločinačke organizacije čije je sedište bilo u Šilerovoj ulici.

Gošća emisije Crna hronika bila je ćerka Nikole Bajića, Maša Bajić, novinarka i studentkinja Pravnog fakulteta.

Maša Bajić
foto: Kurir televizija

Njen otac je u zatvoru zbog umešanosti u ubistvo Zorana Uskokovića Skoleta koga je usmrtio Sretko Kalinić. Prema nekim izjavama tokom te likvidacije Nikola Bajić je bio vozač, ali ona tvrdi da to nije tačno.

- To su zaključili na osnovu rekla - kazala. Ko su ti svedoci koji su to izjavili? Sam Sretko Kalinić rekao je da moj otac nije bio prisutan prilikom Skoletove likvidacije, ali njegova izjava iz nekog razloga nije uzeta u obzir.

Nakon ubistva Zorana Uskokovića Skoleta, ubrzo nakon toga ubijen je i Zoran Davidović Ćanda, koji je između ostalog u to vreme pripadao grupi Zorana Uskokovića Skoleta. To ubistvo je isplivalo u javnost najviše zbog njegove veze sa popularnom muzičkom zvezdom Jelenom Karleušom, a Nikola Bajić između ostalog u knjizi pominje da je prisustvo Jelene Karleuše u dva navrata spasilo Zorana Davidovića likvidacije.

01:08

KARLEUŠA BILA U KOLIMA KAD SU SE ORGANIZOVALE LIKVIDACIJE! Ćerka vozača zemunskog klana iznela šta je on rekao o umešanosti CECE

- Moj otac je u svojoj knjizi opisao da kada su se organizovale te likvidacije da je Jelena Karleuša zapravo bila uvek u tim kolima i da nisu želili da ga ubiju baš zbog nje. Na neki način ga je ona spasila. On takođe i naglašava da Jelena Karleuša greši kada je u pitanju Ceca Ražnatović i da Ceca Ražnatović nije odgovorna za tu istu likvidaciju - rekla je Bajić.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

03:05

ZEMUNSKI KLAN IMAO POLITIČKU GARANCIJU ZA LIKVIDACIJU ĐINĐIĆA Svetislav Basara nema dilemu: Ovaj političar je umešan u ubistvo?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track