"ZAŠTO STE UBILI MOJU ĆERKU? POSLE SVEGA TI MRZIŠ MENE?" Otac ubijene devojčice iz Ribnikara postavio najbolnije pitanje u sudnici
Dragan Kobiljski, Foto: Nenad Kostić

Viši sud u Beogradu

"ZAŠTO STE UBILI MOJU ĆERKU? POSLE SVEGA TI MRZIŠ MENE?" Otac ubijene devojčice iz Ribnikara postavio najbolnije pitanje u sudnici

Crna Hronika -

- Zašto ste ubili moju ćerku?

Ovo pitanje, danas je u sudnici Višeg suda u Beogradu, postavio optuženoj Miljani Kecmanović, majci dečaka ubice koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro vršnjaka i radnika obezbeđenja škole, Dragan Kobiljski, otac ubijene Eme Kobiljski.

Podsetimo, osim Miljane Kecmanović na optuženičkoj klupi je i njen suprug, otac maloletnog ubice, Vladimir Kecmanović.

Kako Kurir nezvanično saznaje, na pitanje oca koji je kobnog dana ostao bez ćerke, Miljana Kecmanović nije dala odgovor.

Roditelji ubijene Eme Kobiljski
Roditelji ubijene Eme Kobiljskifoto: Nenad Kostić

- Na ovo, kao ni na brojna druga pitanja optužena Miljana Kecmanović nije odgovorila. Na prethodnom suđenju na pitanje otkud njen DNK na čauri koja je pronađena u učionici istorije VII/2 u kom je njen sin završio krvavi pohod, odgovorila je "pustite mašti na volju". Na slično pitanje, postavljeno danas u sudnici, Miljana Kecmanović koja je inače po profesiji stručnjak za DNK, odgovorila je da je to "deo veće slagalice" - kaže izvor Kurira.

Inače, kako je Kurir pisao i ona i njen suprug, optuženi Vladimir Kecmanović negirali su navode optužnice Višeg javnog tužilaštva, kojom je njoj stavljeno na teret nedozvoljeno držanje oružja i municije, a njemu da je izvršio krivično delo teško delo protiv opšten sigurnosti.

- Otac i majka dečaka ubice od prvog dana suđenja pokušavaju sebe i svoju porodicu da predstave kao žrtve, i to je ono zbog čega roditelji dece koju je njihov sin toga dana streljao, gube strpljenje. Bolno im je da gledaju nevešte pokušaje glume, neiskrene izjave saučešća, njihov utisak je da se Miljana i Vladimir Kecmanović stavljaju u uloge žrtve, ali čim se opuste izlaze iz njih i pokazuju pravo lice - kaže izvor Kurira i otkriva da je danas, kada je prolazio pored optuženog Vladimira Kecmanovića, otac Eme Kobiljski uputio jasno pitanje i njemu.

- Pitao ga je: "Zašto ti mene gledaš kao da me mrziš? Posle svega, ti mrziš mene?" - prenosi naš izvor reči koje je Dragan Kobiljski, navodno, u sudnici uputio optuženom Kecmanoviću, a koje prema rečima našeg sagovornika, otkrivaju kako se roditelji ubijene dece osećaju dok u istoj prostoriji sede sa roditeljima dečaka ubice, koji odbacuju svoju krivicu za 3. maj prošle godine.

Miljani Kecmanović, koja je danas odgovarala na pitanja roditelja ubijene dece obratio se u sudnici i Anđelko Aćimović, otac ubijene Angeline.

Anđelko Aćimović ulazi u sud
Anđelko Aćimović ulazi u sudfoto: Stefan Stojanović/ Mondo

- Niste vi nikakva žrtva, zbog čega lažete? - rekao je, navodno, Angelinin otac Anđelko, zbog čega ga je sudija udaljio iz sudnice.

Inače, optužnicom su obuhvaćeni i vlasnik i instruktor u streljani u kojoj je Vladimir Kecmanović obučavao sina da puca iz pištolja iz kojih je kobnog dana ubio decu i radnika obezbeđenja. Njima je na teret stavljeno da su lažno svedočili u istrazi i u nastavku suđenja je trebalo da iznesu svoje odbrane, ali se vlasnik streljane požalio da se ne oseća dobro, pa je nastavak suđenja odložen za 21. jun.

Prema rečima našeg sagovornika, na odluku sudskog veća da uvaži molbu optuženog vlasnika streljane, da se suđenje odloži, burno je reagovao branilac Vladimira i Miljane Kecmanović, advokat Borivoje Borović.

- Borović je skočio i počeo da viče da je to procesna taktika tužilaštva i da se protivi da se suđenje odloži, međutim veće je usvojilo zahtev - kaže sagovornik Kurira i podseća da je u sudnici i danas sedeo i zastupao optužnicu osim postupajućeg i glavni javni tužilac Višeg tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

04:01

RIBNIKAR JE OSTAVIO DUBOK TRAG U DRUŠTVU Mršević godinu dana nakon masakra: To je nepredvidiv zločin je doneo velike posledice!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja