DOGOVOR U BEOGRADU: Turska ulaže u izgradnju auto-puta Beograd-Sarajevo
Foto: foto: Profimedia

DOGOVOR U BEOGRADU: Turska ulaže u izgradnju auto-puta Beograd-Sarajevo

InfoBiz -

Tokom posete turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji biće potpisan dokument kojim se Turska uključuje u projekat izgradnje auto-puta Beograd-Sarajevo.

Taj dokument - pismo o namerama za jačanje i proširenje saradnje u oblasti saobraćaja i infrastrukture - potpisaće potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović i ministar saobraćaja, pomorstva i komunikacija Turske, Ahmet Arslan, ističe se u saopštenju kabineta potpredsednice Vlade.

"Turska je od samog početka podržavala ovaj projekat, a sada imamo i pismo o namerama kojim se potvrđuje spremnost Turske da se aktivnije uključi u realizaciju ovog projekta. To znači da ćemo zajedno sa Turskom definisati naredne korake u realizaciji ovog projekt", istakla je Mihajlovićeva.

Ona dodaje da se ovim dokumentom ohrabruju investicije u transportnu infrastrukturu zapadnog Balkana i podstiče saradnja Srbije i Turske u oblasti železničkog, drumskog, vazdušnog i vodnog saobraćaja.

Potpredsednica Mihajlović podseća da se upravo u oblasti infrastrukture odnosi Srbije i BiH ubrzano unapređuju.

"Ovo nije prvi projekat koji Srbija realizuje zajedno sa Bosnom, ali će biti najveći do sada, posle izgradnje mosta Ljubovija-Bratunac sa zajedničkim graničnim prelazom, izgradnje vrtića i rekonstrukcije glavne ulice u Srebrenici i dogovora o zajedničkom održavanju mostova na Drini", dodaje Mihajlovićeva.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Jelena ubijena dan ranije, ali ne na nasipu! Novi svedok ruši Zoranovu priču!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track