PREMIJERKA BRNABIĆ OTVORILA BEOGRADSKE INVESTICIONE DANE: Beograd je fantastična investiciona destinacija, ulažite u Srbiju!
Foto: Tanjug/Tanja Valič

400 državnika iz zemlje i regiona NA SKUPU u centru sava

PREMIJERKA BRNABIĆ OTVORILA BEOGRADSKE INVESTICIONE DANE: Beograd je fantastična investiciona destinacija, ulažite u Srbiju!

InfoBiz -

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić danas je otvorila Beogradski investicioni forum u Centru "Sava" i pozvala investitore da u što većem broju ulažu u Beogradu i Srbiji i ocenila da je za privlačenje investicija važna regionalna stabilnost i povezanost.

foto: Tanjug/Tanja Valič

Ona je na regionalnom forumu "Beogradski investicioni dani" rekla da je Beograd "fantastična investiciona destinacija" i da je Vlada Srbije puno uložila u to da Srbija bude stabilno poslovno okruženje i da postigne makroekonomsku, fiskalnu i političku stabilnost.

Ukazala je da je regionalna saradnja na listi priorteta Vlade Srbije.

"Ako region nije stabilan i povezan ni mi nećemo uspeti da iskoristimo sve benefite toga što smo uradili", rekla je premijerka.

Prema njenim rečima, ukoliko region nije stabilan inevstitori neće dolaziti ni u Srbiju.

foto: Tanjug/Tanja Valič

"Važno je da zajedno pošaljemo poruku da region zajedno radi na povezivanju, koordinaciji i zajedničkim projektima", rekla je Brnabićeva.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je rekao da je ovo treća godina da se održavaju "Beogradski investicioni dani" i da ove godine ima oko 430 učesnika.

Na ovom skupu će, kako je istakao, ove godine najviše pažnje biti posvečeno regionaloj saradnji. "Smatramo da je u kontekstu novih investicija regionalna saradnja veoma važna", rekao je Mali. On je naveo da je Beograd "grad kranova i dizalica" u kojem ima preko 1.100 gradilišta.

foto: Tanjug/Tanja Valič

Ocenio je da su Srbija i Beograd na dobrom putu da postanu lideri u regionu i pozvao investitore da to iskoriste.

Mali je rekao da je u Beogradu na kraju oktobra bilo 88.785 nezaposlenih, što je za 20.000 manje nego pre 3,5 godine.

Najavio je da će u narednih par meseci biti potpisan ugovor o izgradnji fabrike za prečišćavanje otpadnih voda u Velikom selu, kao i ugovor o izgradnji toplodalekovoda Obrenovac-Novi Beograd."To su projekti vredni 500 miliona evra", rekao je Mali.

foto: Tanjug/Tanja Valič

Podsetio je da je objavljen poziv za izgradnju četiri podzemne garaže i da je taj projekat vredan 50 milona evra. Mali je kazao da će se sledeće godine graditi gondola od Kalmegdana do Ušća.

foto: Tanjug/Tanja Valič

"Beogradski investicioni dani" okupljaju državnika iz Srbije i regiona, predstavnike domaćih i stranih kompanija, državnih institucija i lokalnih samouprava, koji razgovaraju o investicijama u regionu i pospešivanju trgovinske saradnje. Skup organizuju Grad Beograd, CEDEF i Privredna komora Srbije.

(Kurir.rs/Beta/Tanjug/Foto: Tanjug/Tanja Valič)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track