ZRENJANINCI ODLUČILI: Nemačkoj kompaniji Tenis zemljište na 30 godina
Foto: Fonet, Shutterstock

GRADSKO VEĆE ODLUČILO

ZRENJANINCI ODLUČILI: Nemačkoj kompaniji Tenis zemljište na 30 godina

InfoBiz -

Član veća Stojan Kralj rekao je da će „Tenis“ dobiti 2.431 hektar zemljišta, koje će početi da koristi 2019, a da planiraju investiciju vrednu 21 milion evra

Nemačka kompanija „Tenis“ i još dve firme dobiće na korišćenje na 30 godina poljoprivredno zemljište u Zrenjaninu jer su ispunile sve uslove za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta, rečeno je juče na sednici Gradskog veća u Zrenjaninu.

„Farmer 023 V&M“ Zrenjanin, „Tenis invest“ Beograd i „Fud planet“ Zrenjanin su tri od 15 investitora koji su ispunili sve uslove iz poziva Ministarstva poljoprivrede za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u Zrenjaninu, a Gradsko veće juče je na sednici usvojilo predlog odluke o pravu prvenstva zakupa poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini koja se odnosi na ta tri investitora.

Član veća Stojan Kralj rekao je da će „Tenis“ dobiti 2.431 hektar zemljišta, koje će početi da koristi 2019, a da planiraju investiciju vrednu 21 milion evra.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić zatražio je od predsednika Skupštine Zrenjanina da za danas zakaže skupštinsku sednicu na kojoj će se ovi predlozi naći na dnevnom redu.

Klemens Tenis

INVESTICIJA 300 MILIONA EVRA

Nemački „Tenis“ jedan je od najvećih proizvođača svinja u Evropi, koji godišnje uzgoji oko 17 miliona svinja.

Vlasnik nemačke kompanije „Tenis“ Klemens Tenis istakao je prošle godine u Beogradu da njegova kompanija želi da uđe na tržište Srbije i investira do 300 miliona evra.

Kurir / E.K.

Foto: Shutterstock, Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Štrajk u pošti ugrožava celu Srbiju !

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track