NAPUSTILA STRUKU DA BI USREĆILA MALIŠANE: Vaspitačica pravi šatore za decu
Foto: Aleksandar Jovanović

ODLUČNOST

NAPUSTILA STRUKU DA BI USREĆILA MALIŠANE: Vaspitačica pravi šatore za decu

InfoBiz -

Prenatrpani smo plastikom i za nekoga ko je zaljubljenik u prirodu i sve njene elemente želela sam da stvorim jedan ekološko-prijateljski kutak, kaže Aleksandra Botić

Aleksandra Botić (35) iz Novog Sada, nekada vaspitačica, napustila je svoju profesiju da bi ručno pravila šatore za decu „Mašrum“, od čega zarađuje za život.

- Često sam se osećala kao da sam na nekom početku. Menjala sam profesije, dolazila sam u situacije gde bilo kakvo znanje ili veština nisu poželjni i morala sam da se uklapam u datu sredinu. Za moje nove ideje koje sam predlagala nikada nije bilo mesta, jer kao da su bile prst u oku drugim ljudima. Zbog toga sam odlučila da sve batalim i posvetim se svojoj ideji, da pravim šatore za mališane „Mašrum“ - kaže Botić za Kurir.

foto: Tijana Henn

Izradom ovih kutaka za decu počela je da se bavi pre dve godine, a kako kaže, ime „Mašrum“ predstavlja pečurku, koja je simbol dece koja rastu kao pečurke.

- Trudim se da sve što radim, radim najbolje što mogu. Svaki šator sam detaljno i pažljivo dizajnirala. Jednostavno se sklapaju i rasklapaju, pa roditelji ne moraju da gube vreme prilikom postavljanja ovog malog kutka za njihovo dete - kaže Aleksandra.

Ona dodaje da je zaljubljenik u prirodu i da su zato njeni proizvodi ekološki.

- Prenatrpani smo plastikom i za nekoga ko je zaljubljenik u prirodu i sve njene elemente želela sam da stvorim jedan ekološko-prijateljski kutak. Najranija sećanja se uvek vezuju za teksturu i mirise, a ja sam želela da moj rad generacije pamte po lepom, da budu više okruženi prirodnim elementima i da im na neki način približim prirodu - priča preduzimljiva Novosađanka.

foto: Vera Cepić

Prema njenim rečima, najsrećnija je kada su deca i njihovi roditelji zadovoljni njenim šatorima.

- Najveće zadovoljstvo su mi dečji osmesi kada vide šator - rekla je za Kurir Aleksandra Botić.

Kurir / Dušan Stamenković

Foto: Aleksandar Jovanović, Tijana Henn, Vera Cepić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track