USPEH NAŠIH ARHITEKATA: Srpski dizajn na Šeremetjevu
Foto: PrintScreen

Ideja

USPEH NAŠIH ARHITEKATA: Srpski dizajn na Šeremetjevu

InfoBiz -

Za moderan izgled obnovljenog terminala B na aerodromu nadomak Moskve pobrinula se arhitekta Jelena Krstović Nikolić

Fudbalske zvezde Ronaldo, Mesi, Neimar i ostali, ali i hiljade posetilaca Svetskog prvenstva u fudbalu sledeće godine u Rusiji na ruskom tlu prvo će ugledati srpskih ruku delo, modernizovan aerodrom „Šeremetjevo“ nadomak Moskve, koji je dizajnirala vodeći arhitekta srpske firme „RMJM“ Jelena Krstović Nikolić.

U srcu koncepta modernizacije vrednog 260 miliona evra je terminal B, čiji je kapacitet 20 miliona putnika godišnje, prenosi portal Erport biznis.

foto: PrintScreen

Jelena Nikolić je istakla da su predložili projekat zasnovan na avangardnom ruskom konstruktivizmu u kombinaciji s tehnologijom i tradicijom, prošlošću i budućnošću, kulturom i efikasnošću, transformišući terminal u kapiju kojom Rusija može da ispriča priču i dočeka svet.

- Svetsko prvenstvo u fudbalu privući će na hiljade ljudi, a za mnoge od njih prvi utisak o Rusiji biće upravo aerodrom „Šeremetjevo“. Tako da čim smo pristupili dizajnu terminala B, znali smo da moramo da stvorimo nešto jedinstveno - rekla je Nikolićeva za portal Erport biznis.

Taj koncept je vrlo dobro prihvaćen, tako da je klijent zatražio od „RMJM“ da dizajnira i druge delove aerodroma, uključujući dve stanice između terminala, fasadu terminala B i zgrade terminala C1 i C2.

(Kurir.rs/Slavica Tomčić/Foto: Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track