AKCIZICIJA: Simens preuzima fabriku Milanović inženjering u Kragujevcu
Foto: profimedia-0294916317

jačaju u srbiji

AKCIZICIJA: Simens preuzima fabriku Milanović inženjering u Kragujevcu

InfoBiz -

BEOGRAD - Simens Srbija saopštio je danas da početkom 2018. planira preuzimanje kompanije Milanović inženjering d.o.o. iz Kragujevca, dugogodišnjeg dobavljača aluminijumskih delova karoserije za šinska vozila.

Kompanija sa sedištem u Kragujevcu specijalizovala se poslednjih godina za proizvodnju aluminijumskih komponenata za železnicku industriju. Visina transakcije ostaje poslovna tajna. Zaključenje posla očekuje se početkom 2018, uz prethodno usaglašavanje u pogledu zakonske regulative o zaštiti konkurencije, saopštio je Simens Srbije.

"Preuzimanjem kompanije Milanović inženjering, Simens ojacava svoju svetsku mrežu proizvodnje u oblasti železnicke industrije, kao i poziciju lokalne kompanije na ovom tržištu. Ovom akvizicijom stekli smo optimalnu poziciju za buduće projekte na konkurentnom globalnom železnickom tržištu", izjavio je Udo Ajhlinger, generalni direktor Simens Srbija.

Kako je rekao, zahvaljujući poslovnoj saradnji sa “Simensom” i savremenim proizvodnim kapacitetima kojima raspolaže, kragujevačka fabrika će u narednom periodu postati važan centar za proizvodnju komponenti za šinska vozila.

Vlasnik “Milanović inženjeringa” Bratislav Milanović rekao je da dolazak “Simensa” predstavlja povratak industrije u Kragujevac, a njemu daje mogućnost da radi na daljem razvoju, uvođenju novih partnera i transferu tehnologije u region.

Kragujevačka kompanija je osnovana 2001. godine, a 2016. je zabeležila obrt od 15,3 miliona evra i trenutno zapošljava oko 430 radnika.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track