PRODAJE SE ZEMUNSKA ZVEZDA: Početna cena 370 miliona
Foto: Youtube Printscreen

Sledi javno nadmetanje

PRODAJE SE ZEMUNSKA ZVEZDA: Početna cena 370 miliona

InfoBiz -

BEOGRAD - Stečajni upravnik Fabrike za obradu stakla "Zvezda" iz Zemuna oglasio je danas prodaju ovog preduzeća javnim nadmetanjem po početnoj ceni od 369.716.400 dinara.

Kako navodi stečajni upravnik Pero Radović, na prethodni oglas za prodaju pokretne i nepokretne imovine, odnosno tehnoloških celina fabrike "Zvezda", objavljen u junu 2017. godine, niko se nije prijavio, ali je nekoliko korisnika iskazalo interesovanje za kupovinu fabrike ukoliko bi se prodavala kao pravno lice.

Zato je sa Odborom poverilaca, navodi, postigao dogovor da se raspiše oglas za prodaju ove fabrike kao pravnog lica, a najznačajniju imovinu preduzeća čine građevinski objekti i oprema.

Prema recima Radovića, glavni motiv potencijalnih kupaca najverovatnije je okolno zemljište koje bi dobili kupovinom na ovaj način.

Radović kaže da interesovanje i dalje postoji, ali da ne može da oceni i da li će se neko od potencijalnih kupaca prijaviti za javno nadmetanje koje je zakazano za 28. februar 2018. godine u 12 časova, u prostorijama preduzeća u Zemunu.

Inače, "Zvezda" je osnovana 1946. godine kao lider na ovim prostorima u obradi ravnog stakla.

Fabrika se nalazi u industrijskoj zoni u Zemunu i prostire se na četiri hektara placa između Batajničkog druma i autoputa E-75 . Proizvodnja se obavlja u namenski izgrađenim proizvodnim halama sa pratećom infrastrukturom površine oko 10.000 kvadrata namenski izgrađenih 1982. godine.

(Kurir.rs/Tanjug/eKapija/Foto: Youtube printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track