ČADEŽ U PRIŠTINI: Otklanjamo barijere za veću privrednu saradnju
Foto: Fonet

Sajam poljoprivrede i prehrambene industrije

ČADEŽ U PRIŠTINI: Otklanjamo barijere za veću privrednu saradnju

InfoBiz -

PRIŠTINA - Na Sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije u Prištini, koji je počeo danas i traje do 1. oktobra, učestvuje 29 članica Privredne komore Srbije, čiji je predsednik Marko Čadež poručio da privredna saradnja može da bude bolje i da se sve više otklanjaju barijere.

Čadež je rekao da je prezadovoljan što je na sajmu, koji je organizovan u okviru saradnje PKS i Privredne komore Kosova, prisutno čak 29 komapnija iz PKS, podsetivši da su prošle godine na tom sajmu nastupile 22 firme, koje su zadovoljne ostvarenim rezultatima.

On je ocenio da se na sajmovima te vrste najviše povezuju mala i srednja preduzeća pošto velika mogu i sama da se snađu."Mi radimo na povezivanju i ekonomskoj saradnji u celom reigonu. Velikim firmama često ne treba pomoć, ali za male preduzeće su ovakvi sajmovi dobro mesto da naprave poslove", kazao je Čadež.

Kako je istakao, u poslednjih godinu i po dana kroz saradnju PKS i Privredne komore Kosova ostvaren je veliki napredak, što se može videti po velikim poslovima i robnoj razmeni."Vidite da je to jedan stabilan rast, a ono što nas više zanima jeste kako da povezujemo preduzeća jedna sa drugima. Danas je među izlagačima i mlekara Šabac, razgovara se sa velikom mlekarom na Kosovu i možda će doći do konrketnog dogovora", rekao je Čadež.

On je naglasio da je veoma važno da postoji politička stabilnost, jer se bez tog okvira ne može imati stabilna privredna dinamika.Prema njegovim rečima, ostvareni su ohrabrujući rezultati u poslednje dve, tri godine na najvišem političkom nivou, u okviru dijaloga između Beograda i Prištine, koliko god nekom izledalo da postoje problemi.

"Od političara imamo tu vrstu podrške, da uspostavljemo još intenzivniju i dinamičniju ekonomsku saradnju u regionu", naveo je Čadež.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track