Er Srbija kupuje Kroacija erlajns?
Foto: Nemanja Pančić

Hrvatski mediji objavili moguću poslovnu transakciju

Er Srbija kupuje Kroacija erlajns?

InfoBiz -
ZAGREB - U trenutku kada je predsednik srpske vlade Aleksandar Vučić najavio da će domaći avio-prevoznik „Er Srbija“ u dogledno vreme kupiti jednu balkansku avio-kompaniju, hrvatski Večernji list objavio je da bi to mogla biti „Kroacija erlajns“.

- Vučić nije naveo koja bi to avio-kompanija bila, no rekao je i da bi srpski nacionalni avio-prevoznik dosad već kupio dve ili tri avio-kompanije u regionu da nema političkih prepreka za to - navodi Večernji list.Takođe je zaključeno da „Er Srbija“, otkako je u nju 2013. godine sa 49 odsto udela ušao moćni „Etihad ervejz“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, beleži visoku stopu rasta, što je istakao i srpski premijer rekavši da srpska avio-kompanija posluje najbolje u celoj regiji.

- Kao prva moguća akvizicija „Er Srbije“ u stručnim krugovima navodi se crnogorski „Montenegro erlajns“, koji je ovog meseca potpisao memorandum o strateškoj i komercijalnoj saradnji sa „Etihadom“ - navedeno je u tekstu.Takođe, Večernji list je podsetio da hrvatska vlada po drugi put pokušava da nađe kupca ili strateškog partnera za „Kroacija erlajns“. U drugi krug interesenata ušli su nemačka „Lufthanza“, grčki „Egejan erlajns“ i turski „Turkiš erlajns“, a nakon tih razgovora sledeće godine će biti raspisan međunarodni javni tender, na koji će moći da se jave i druge kompanije.(A. S. B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track