MAĐARSKO-SRPSKI POSLOVNI SAVET: Kikinda ima šta da ponudi investitorima!
Foto: S. Urošev

U Budimpeštu po investitore

MAĐARSKO-SRPSKI POSLOVNI SAVET: Kikinda ima šta da ponudi investitorima!

InfoBiz -
Moguća ulaganja u poljoprivredu, obnovljive izvore energije, komunalnu infrastrukturu, izgradnju benzinske pumpe- predočio Laslo Volf, predsednik Mađarsko-srpskog poslovnog saveta

Da je opština Kikinda dobro mesto za ulaganje inostranog kapitala i da ima šta da ponudi investitorima, uverili su se predstavnici Mađarsko-srpskog poslovnog saveta koji okuplja velike kompanije poput OTP banke i MOL-a.

Prezentaciji investicionih mogućnosti , upriličenoj u ambsadi Republike Srbije u Budimpešti, prisustvovali su i predstavnici drugih mađarskih privrednih asocijacija, poput Privredne komore županije Čongrad iz Segedina i Udruženja industrijalaca Mađarske.

Laslo Volf, prvi čovek OTP banke i predsednik Mađarsko-srpskog poslovnog saveta, ocenio je da Kikinda ima šta da ponudi investitorima.

Oblasti u kojima vidim prostor za ulaganja jesu poljoprivreda, obnovljivi izvori energije i komunalna infrastruktura. Preneću svojim kolegama da postoji potreba za izgradnjom benzinske pumpe kod graničnog prelaza Nakovo-Lunga, koji je od Kikinde udaljen devet kilometara- rekao je Volf i podvukao da je za potencijalne investiture veoma značajno što Mađarska i Srbija imaju izvanredne odnose i što je robna razmena u konstantnom porastu.

"S obzirom da u našoj sredini duže vreme nije bilo značajnih investicija, izjave nekog ko je na čelu OTP banke i Mađarsko-srpskog poslovnog saveta, bude optimizam i zvuče ohrabrujuće. Mađarskim poslovnim ljudima predočili smo mogućnost ulaganja u našoj Agroindustrijskoj zoni i da je Kikindi potrebna fabrika vode. Naveli smo potrebu za ulaganjiima u poljoprivredu i stočarstvo. Predočili smo im mogućnost eksploatacije termalnih voda na parceli u širem delu centra grada, na kojoj bi mogao da se napravi SPA centar", naveo je Pavle Mirkov, predsednik opštine Kikinda.

Mađarsko-srpski poslovni savet osnovan je 2007. godine, sa namerom da unapredi ekonomsku saradnju dve zemlje. Mađarska nije klasičan veliki izvoznik kapitala, ali je u prethodnom periodu, uložila osam milijardi evra u ovaj region- kazao je Volf.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track