MIHAJLOVIĆ O PLANOVIMA U OVOJ GODINI: Završićemo Koridor 10 i auto-put Obrenovac-Preljina
Foto: Fonet

Saradnja sa kineskim kompanijama

MIHAJLOVIĆ O PLANOVIMA U OVOJ GODINI: Završićemo Koridor 10 i auto-put Obrenovac-Preljina

InfoBiz -

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kaže da će u 2017. biti završena izgradnja Koridora 10 kroz Srbiju, kao i kompletiran autoput od Obrenovca do Preljine na Koridoru 11.

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kaže da će u 2017. biti završena izgradnja Koridora 10 kroz Srbiju, kao i kompletiran autoput od Obrenovca do Preljine na Koridoru 11

Foto. Aleksandar Jovanović
Foto. Aleksandar Jovanović

Mihajlović je rekla da će u 2017. Kinezi zajedno sa domaćim podizvođačima završiti dve deonice Koridora 11, od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga, ukupne dužine oko 50 kilometara. Sa te dve deonice u saobraćaj će moći da se pusti i već izgrađena deonica autoputa Ub - Lajkovac, duga oko 12,5 kilometara, a autoput od Ljiga do Preljine je pušten u saobraćaj u novembru 2016. godine.

ZORANA MIHAJLOVIĆ: Tisa postaje deo plovnog koridora Rajna - Dunav

Sa kineskim deonicama imaćemo kompletan autoput od Obrenovca do Preljine, što će biti jako važno za građane", rekla je Mihajlović.Ona je najavila da će u martu početi i izgadnja deonice od Surčina do Obrenovca na Koridoru 11, zajedno sa kineskim partnerima. "Radovi na deonici Surčin - Obrenovac počinju prvi dan građevinske sezone", naglasila je Mihajlović.

Foto: Stefan Jokić
Foto: Stefan Jokić

Ona je dodala da je sve spremno za početak radova na toj deonici, pošto je završena projektna dokumentacija i proces eksproprijacije zemljišta. Kada je reč o Koridoru 10, ostalo je da se završi istočni krak od Niša do bugarske granice kod Dimitrovgrada, kao i na jugu Srbije kroz Grdeličku klisuru i deonica Srpska Kuća - Levosoje kod Bujanovca.

MIHAJLOVIĆEVA O PLANIRANIM PROJEKTIMA: Sledeće godine počinje izgradnja 2 nova koridora

Mihajlović je rekla da je jedan od prioriteta i završetak obilaznice oko Beograda, od Ostružničkog mosta do Bubanj Potoka, a radovi će početi u aprilu zajedno sa Kinezima i Azerbejdžancima

.U 2017. će početi i gradnja autoputa od Niša do Merdara, a biće nastavljena i priprema za realizaciju projekata gradnje dva regionalna koridora.To su Fruškogorski koridor od Rume do Novog Sada sa tunelom kroz Frušku goru i Moravski koridor od Pojata do Preljine koji će povezati koridora 10 i 11.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track