MMF: Slika Srbije je ohrabrujuća!
Foto: Fonet

Svetski bankari pohvalili rad ovdašnje vlade

MMF: Slika Srbije je ohrabrujuća!

InfoBiz -

Šef Misije Monetarnog fonda za Srbiju najavio nastavak podrške našoj zemlji

VAŠINGTON - Pozitivne ocene koje je Srbija dobila vidljivim unapređenjem ekonomske slike veoma su ohrabrujuće, izjavio je juče u Vašingtonu šef Misije MMF za Srbiju Džejms Ruf, nakon sastanka sa srpskom delegacijom koju predvode guverner Narodne banke Jorgovanka Tabaković i ministar finansija Dušan Vujović.Ruf je naglasio da primetno jačanje investicija u privatnom sektoru najbolje potvrđuje bolju sliku Srbije, kao i da će nastaviti da podržavaju ovdašnju Vladu u sprovođenju dogovorenog programa mera.

- Primenom programa postalo je jasno da on ima veliki potencijal za uspešno kompletiranje tranzicije i zbog toga će MMF nastaviti da pruža savetodavnu i tehničku podršku Vladi Srbije - rekao je Ruf.

Ministar finansija Vujović je zahvalio delegaciji MMF na čestitkama za rezultate postignute do ovog trenutka i dodao da je namera Srbije da ostane na dobrom putu sprovođenja reformi. Guvernerka Tabaković podsetila je da su makroekonomska stabilnost i sposobnost da Srbija održivom ekonomskom politikom u rokovima dospeća servisira sve svoje obaveze, najbolja garancija investitorima za sigurno ulaganje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track