NOVIH 600 RADNIH MESTA: Vučić na otvaranju fabrike Kalcedonija u Rumi
Foto: Tanjug Zoran Zestic

Sa italijanskim ambasadorom

NOVIH 600 RADNIH MESTA: Vučić na otvaranju fabrike Kalcedonija u Rumi

InfoBiz -
Vučić se ujedno i zahvalio Italijanskom šefu diplomatije Paolo Đentiloniju i Vladi Italije na pomoći u Briselu i naveo da očekuje otvaranje prvih poglavlja, sa tim i nove investicije i otvaranje novih pogona, fabrika i radnih mesta

BEOGRAD - U Rumi je danas otvorena fabrika koja posluje u sastavu italijanske Kalcedonije čijom izgradnjom su stvoreni uslovi za zapošljavanje do 600 radnika. Otvaranju su prisustvovali premijer Srbije Aleksandar Vučić i Italijanski ambasador Đuzepe Manco koji su istakli značaja ne samo ove nego i drugih investicija iz Italije ali i ekonomske saradnje dve zemlje.

Vučić se ujedno i zahvalio Italijanskom šefu diplomatije Paolo Đentiloniju i Vladi Italije na pomoći u Briselu i naveo da očekuje otvaranje prvih poglavlja, sa tim i nove investicije i otvaranje novih pogona, fabrika i radnih mesta.

Takođe je istakao i veliku pomoć ambasadora Manca rekavši da uz njegovu podršku i podršku vlade Italije upravo i dolaze investotori iz te zemlje. Manco je rekao je da se Srbija nalazi u vremenu kada treba da se finansijski konsoliduje te da italijanske firme u Srbiji mogu da pomognu da se to bolje učini.

"Drago mi je da vidim ovde italijansko preduzeće koje se razvija i veoma mi je drago da vidim italijansko preduzeće koje raste tako što ulaže na različita inostrana tržišta", rekao je Manco. Istakao je i da rast italijanskih preduzeća u Srbiji istovremeno vodi donosi rast i u Srbiju. Podsetio je i da je srpski premijer u ponedeljak boravio u Briselu gde je ucestvovao na skupu "Prijatelji Srbije", te da je upravo želja Italije bila da se tim skupom "u jednom prijateljskom abijanetu pomogne Srbiji u njenom razvoju".

Proizvodnja u fabrici je počela u septembru 2014. godine kad je kompanija imala skoro 200 zaposlenih, a od tada do danas u fabrici se radilo na zapošljavanju i obuci zaposlenih, tako da kompanija sada ima 325 radnika. Fabrika se nalazi na površini od 9.000 kvadratnih metara, klimatizovana je i moderno opremljena najsavremenijim mašinama i proizvodnom opremom, a ukupna vrednost investicije iznosi 10 milona evra.Izgradnjom fabrike stvoreni su uslovi za zapošljavanje do 600 radnika.Kalcedonia grupa 2011. godine odlučila je da proširi proizvodnju kupaćih kostima na teritoriju Srbije, a kompanija Adrijana tekst osnovana je početkom 2012. godine.Ovo je treća fabrika Kalcedonia grupe u Srbiji, a uskoro će biti otvorena i cetrvta u Apatinu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track