Pada prodaja u fabrici Zastava oružje
Foto: Bogdan Vranješević

Radnici zabrinuti za budućnost firme

Pada prodaja u fabrici Zastava oružje

InfoBiz -
Sindikalna organizacija fabrike namenske industrije iz Kragujevca tvrdi da je priliv po osnovu prodaje artikala sve manji što ugrožava razvoj firme i zarade radnika

KRAGUJEVAC - Sindikalna organizacija fabrike namenske industrije Zastava oružje iz Kragujevca izrazila je zabrinutost zbog, kako je navedeno,"smanjenih priliva po osnovu prodaje artikala na mesečnom nivou, koji beleže stalni pad".

U saopštenju dostavljenom medijima se ističe da takav trend može da ugrozi finansiranje glavnih pravaca razvoja i isplatu zarada zaposlenih.

Zbog toga sindikat insistira da Nadzorni odbor treba da otkloni prepreke koja su smetnja realizaciji ugovora, kao i na jasnijem sagledavanju finansijskih pokazatelja preduzeća.

U saopštenju se dodaje da će sindikat s pažnjom pratiti dalje odluke nadzornog odbora i rukovodstva koje "sve više izazivaju nezadovoljstvo radnika" i podseća da je ta radnička organizacija proteklih godina bila brana urušavanja fabrike od "neodgovornih odluka", naglašavajući da će to raditi i ubuduće.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track