PALA BARIJERA Nikolić: Nazarbajev potvrdio uvoz vozila iz Srbije bez carina!
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Potpisano pet bilateralnih sporazuma

PALA BARIJERA Nikolić: Nazarbajev potvrdio uvoz vozila iz Srbije bez carina!

InfoBiz -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da mu je predsednik Nursultan Nazarbajev u razgovoru rekao da će Kazahstan glasati da se jedan kontignet automobila iz Srbije uveze bez carine u zemlje Evroazijske unije.

Predsednik Nikolić je to rekao novinarima nakon razgovora sa Nazarbajevim. Inače, Ministar privrede Goran Knežević izjavio je juče da je pala i poslednja barijera za bescarinski izvoz Fijata u Evroazijski region, jer je kazahstanski ministar nacionalne ekonomije Kuandik Bišimbajev obećao da će ta zemlja dati svoj glas za to na sledećem Savetu Evroazijske ekonomske unije.

Knežević je rekao novinarima, nakon prvog zasedanja Međuvladine komisije srpsko-kazahstanske komisije za trgovinsko ekonomsku saradnju održanom u Palati Srbija, da što se tiče srpske strane, sve je po tom pitanju rešeno odavno.

"Čekali smo da sve barijere padnu, a ministar Bišimbajev je obećao da će se Kazahstan savetu Evroazijske unije zalagati za to. Kad se na Savetu donese odluka, onda ostaju samo tehnički razlozi i uslovi. Ali, mislim da je poslednja barijera pala i da je omogućen izvoz Fijata u ove zemlje", rekao je Knežević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track