POPOVIĆ: Srbija treba da podrži obnovu projekta Južni tok 2
Foto: Dragana Udovičić

Ponovo aktivirati plan o izgradnji gasovoda

POPOVIĆ: Srbija treba da podrži obnovu projekta Južni tok 2

InfoBiz -

Predsednik Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović saopštio je danas da vidljiv napredak odnosa između Rusije i Turske otvara prostor da ponovo bude aktiviran plan o izgradnji gasovoda Južni tok 2, napominjući da Srbija treba da učini sve, na utrašnjem i međunarodnom planu, da on bude realizovan, jer je to njen i interes čitave Evrope.

Popović je, u pisanoj izjavi, podsetio da Južni tok 2 podrazumeva dopremanje gasa iz Rusije preko teritorije Turske u Evropu i naglasio da samo u okviru tog projekta Srbija i zemlje centralne Evrope mogu da obezbede sigurno snabdevanje tim energentom.

Prema račima Popovića, najavljeni sastanak ruskog predsednika Vladimira Putina i predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana predstavlja "važan korak u pravcu pune normalizacije odnosa između Rusije i Turske".

Sled dramatičnih događaja u Turskoj pokazuje kako pojedinim centrima moći u svetu ne odgovaraju bliski odnosi Moskve i Ankare, uz strateško partnerstvo koje podrazumeva i obnovu izgradnje gasovoda Južni tok 2, smatra Popović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track